Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sonja Bakker verwijderd van Instagram na beschuldiging van plagiaat

Sonja Bakker verwijderd van Instagram na beschuldiging van plagiaat

Sonja Bakker verwijderd van Instagram na beschuldiging van plagiaat

Het Instagram-account van Sonja Bakker is verwijderd, nadat ze werd beschuldigd van plagiaat en werd gerapporteerd door honderden Instagram-gebruikers. Ze zou namelijk een heel aantal recepten van een andere foodblogger zomaar hebben overgenomen en gedeeld met haar volgers.

Plagiaat

Bakker zou de recepten hebben gedeeld van onder andere websites als Yummly, Rosemarie’s Kitchen, Jessica Gavin, Carlsbad Cravings, Garden in the Kitchen. Daarnaast zou ze de recepten niet alleen gebruikt hebben, ze zou de teksten ook nog eens door Google Translate hebben gehaald. Zo werd een recept voor ‘4 al fresco simply seasoned chicken burgers’ veranderd naar ‘4 simpel gekruide kipburgers’. Ook zouden de foto’s die Sonja plaatste ook op een foodblog staan.

Wel twintig voorbeelden

“Na een tijdje speuren kwamen al zo’n twintig voorbeelden tegen”, aldus RTL Boulevard. Hier is te zien dat Sonja de namen van de recepten én de foto’s één op één overeenkwamen. De entertainmentsite heeft ook contact gehad met Silvia Ribas van foodblog Garden in the Kitchen. Met haar blog focust zij zich vooral op gezonde gerechten die voor het hele gezin zijn. Ze liet weten erg geschokt te zijn toen ze erachter kwam dat de Nederlandse dieetgoeroe haar recepten zonder toestemming zou hebben gebruikt.

Hartverscheurend

“Ik kon het niet geloven. Ze had er ook niet één gestolen, maar meerdere. Eentje heeft ze zelfs drie keer gedeeld. Het is voor ons zo veel werk om te maken en dat iemand dan net doet alsof het van haar is, is hartverscheurend,” vertelt ze. Er is inmiddels een advocaat op gezet, maar Sonja heeft nog geen enkel contact gehad met zowel Silvia als haar advocaat.

Lees ook
Sonja Bakker deelt sexy kiekje in sportoutfit en wordt overspoeld met complimenten

Offline halen

Silvia Rabas hoopt in ieder geval dat Sonja de recepten offline wil halen. “Doe dit alsjeblieft nooit meer. We hebben allemaal onze eigen creativiteit. Gebruik het harde werk van andere mensen niet voor je eigen business.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Story, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress