Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ook oud-medewerkers Sonja Bakker zijn zat van werkwijze dieetgoeroe: ‘Sonja is een keiharde zakenvrouw’

Ook oud-medewerkers Sonja Bakker zijn zat van werkwijze dieetgoeroe: ‘Sonja is een keiharde zakenvrouw’

Ook oud-medewerkers Sonja Bakker zijn zat van werkwijze dieetgoeroe: ‘Sonja is een keiharde zakenvrouw’

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Sonja Bakker beschuldigd werd van het plegen van plagiaat. Foodblogger Silvia Ribas – waar Sonja recepten van zou hebben overgenomen – heeft ondertussen een advocaat in de arm genomen. Nu klappen ook oud-medewerkers van Sonja’s bedrijf uit de school over haar werkwijze. 

Reactie Sonja Bakker

Sonja liet zaterdag aan RTL Boulevard weten dat ze niet zelf de recepten op haar sociale media plaatst. Ze zou een team hebben die het allemaal uitzoekt en plaatst. “Met die mensen heb ik nu overleg om te kijken of er iets fout is gegaan. Meer informatie kan ik dus op dit moment niet geven. Alles is in werking gezet”, aldus de dieetgoeroe zaterdag.

Werkwijze

Volgens Sonja is het ‘allemaal vervelend’, maar het blijkt dat haar medewerkers ook niet echt te spreken zijn over het hele debacle. Er wordt uit hun verklaringen duidelijk dat Bakker wel vaker gekopieerde gerechten online zou zetten, en dat daar heel bewust over nagedacht werd. Veel durven niet alles uit te spreken omdat ze bang zijn voor een claim.

Oud-medewerkers

Een oud-medewerker vertelt anoniem: “Op tv komt ze leuk en soms dom over, maar Sonja is een keiharde zakenvrouw voor haar freelance medewerkers en is echt van alles op de hoogte. Dus ook het kopiëren van teksten en recepten.” Het zou zo zijn dat Sonja haar team er wel altijd op geattendeerd zou hebben om bij elk recept drie dingetjes te veranderen, zodat ze hun eigen recept hadden.

Gewaarschuwd

“We werkten met een relatief kleine club mensen aan de boeken. En hebben haar als medewerkers vaak gewaarschuwd. Dat zelfs wij zagen dat het te veel leek op het origineel”, aldus de anonieme oud-medewerker. Maar naar de waarschuwingen luisterde Sonja niet echt óf het had al geen zin meer. “Maar vaak was er niets meer aan te doen, omdat de foto’s er al waren, en je niets meer kon aanpassen.”

Lees ook
Dieetgoeroe Sonja Bakker reageert op beschuldigingen van plagiaat

Eerdere beschuldigingen

Het is niet de eerste keer dat de diëtiste beschuldigd wordt van plagiaat. Ook in 2006 klonken er verwijten, omdat ze in haar boek ‘Bereik je ideale gewicht’ wel twintig zinnen zou hebben overgenomen van het boek ‘Afslanken en persoonlijke groei’ van collega Bea Pols. De rechtbank in Haarlem oordeelde destijds dat Bakker geen plagiaat had gepleegd. Hij vond dat de boeken ‘naar hun aard’ op elkaar lijken, maar dat het begrijpelijk is, omdat de twee dezelfde opleiding volgden en dus dezelfde kennis opdeden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress