Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Slecht nieuws voor fans van Nick en Simon: zangers gaan solo verder

Slecht nieuws voor fans van Nick en Simon: zangers gaan solo verder

Slecht nieuws voor fans van Nick en Simon: zangers gaan solo verder

Met het einde aan de muzikale samenwerking tussen Nick & Simon is Nederland een van zijn bekendste duo’s kwijt. De Volendammers maakten vrijdag bekend zich na zeventien jaar te willen gaan richten op “al langer gekoesterde solo-aspiraties”. Gelukkig zijn er voor fans nog een aantal afscheidsconcerten volgend jaar en komt er een verzamelalbum. Helaas is het daarna echt klaar. 

“Allereerst willen wij natuurlijk IEDEREEN bedanken voor alle support; de fans, maar ook de mensen voor en achter de schermen”, schrijven Nick en Simon op Instagram. Het tweetal noemt hun tijd als duo “een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen”. “Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht.”

Muzikale duo

Nick Schilder (38) en Simon Keizer (38) leerden elkaar kennen op school en begonnen samen muziek te maken. In 2006 brak het duo door bij het grote publiek dankzij de reallifesoap van goede vriend Jan Smit. In datzelfde jaar scoorden de zangers hits met nummers als Steeds Weer, De Soldaat en Verloren.

Hun debuutalbum Nick & Simon schopte het tot een zesde plek in de Album Top 100. In de jaren daarna wisten de mannen met tien albums bovenaan de charts te komen. Singles als Julia, Rosanne, Pak Maar M’n Hand, Kijk Omhoog en Hoe Lang? werden grote hits.

Vriend en collega Kees Tol laat weten dat hij trots is op zijn twee vrienden. Hij blijft nog samenwerken met de twee. “Er komt geen vechtscheiding over Kees Tol”, grapten de twee zangers op Instagram.

Tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

Idolen

Het muzikale duo maakte ook meerdere muziekseries voor televisie. Zo maakten ze een documentaire over hun idolen Simon & Garfunkel. Ook werden Nick en Simon gefilmd terwijl ze in onder meer Amerika en op de Cariben carrière proberen te maken en maakten ze een portret van ABBA. Eerder coachten ze samen in meerdere seizoenen van The Voice of Holland en The Voice Kids.

Kijkers hoeven geen afscheid te nemen van Nick & Simon als televisieduo. De twee zullen samen programma’s blijven maken. Voor SBS6 presenteren de zangers samen het programma Onmogelijke Duetten en bij de NPO zijn ze te zien met de serie De 3 sterren camping. Over de rest van hun plannen vertellen Nick & Simon maandag bij Eva Jinek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP