Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Shorttrackster Lara van Ruijven (27) plotseling op IC: ‘Ze vecht voor haar leven, nog geen herstel’

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) plotseling op IC: ‘Ze vecht voor haar leven, nog geen herstel’

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) plotseling op IC: ‘Ze vecht voor haar leven, nog geen herstel’

Oranje-shorttrackster Lara van Ruijven (27) is tijdens een trainingskamp eind vorige week ernstig ziek opgenomen op de intensive care van een ziekenhuis in Frankrijk. Waar schaatsbond KNSB maandag nog kon melden dat haar situatie ‘stabiel’ leek, is er woensdag slechter nieuws. Het gaat slechter met haar en Lara vertoont geen tekenen van herstel.

Lara van Ruijven ziek

Dat meldt de KNSB. “Lara vecht momenteel voor haar leven” zegt Jeroen Otter, bondscoach van de Nederlandse shorttrackers in een persbericht van de bond. “Met ongelooflijk veel doorzettingsvermogen heeft ze op het ijs de wereldtitel behaald, maar deze strijd is vele malen zwaarder. We leven allen enorm met haar mee en hopen met heel ons hart dat ze hier goed uitkomt.”

Kunstmatig in coma

De 27-jarige Van Ruijven was met de Nederlandse shorttrackploeg op hoogtestage in Font Romeu. Wegens gezondheidsklachten werd ze eind vorige week opgenomen in een ziekenhuis in Perpignan. Daar werd vastgesteld dat de Zuid-Hollandse kampt met een auto-immuunreactie, die tot ernstige complicaties heeft geleid, waaronder inwendige bloedingen. Ze is inmiddels twee keer geopereerd, maar dat had geen positief effect. Van Ruijven wordt in een kunstmatige coma gehouden en de verwachting is dat haar situatie voorlopig niet zal verbeteren.

Steun

De Nederlandse shorttrackers blijven voorlopig in Font Romeu om Van Ruijven te steunen. Haar familie en vriend zijn in het ziekenhuis. “We zijn iedereen heel erg dankbaar voor de steun”, zegt de vader van Van Ruijven.

Regerend kampioene

Van Ruijven is al jaren een vaste waarde in de Nederlandse ploeg. Vorig jaar schreef ze geschiedenis door als eerste Nederlandse vrouw een individuele wereldtitel te pakken in het shorttrack: in het Bulgaarse Sofia was ze de beste op de 500 meter. In eerdere jaren was de regerend Nederlands kampioene ook op de relay succesvol. Op het teamonderdeel veroverde ze twee jaar geleden olympisch brons én zilver bij de WK, nadat twee jaar eerder de Europese titel was veroverd.

Lees ook
Tragisch: Nederlandse top-Judoka Ilona Lucassen (23) plotseling overleden

Sjinkie

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse shorttrackers worden opgeschrikt door heftig nieuws. In januari vorig jaar liep Sjinkie Knegt ernstige brandwonden op nadat hij een maand eerder al zwaar geblesseerd raakte bij een ongeluk met een heftruck. De Fries is inmiddels weer teruggekeerd op het ijs.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

lara van ruijven

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

WOWWW. 500m GOLD. No words, winning in front of the homecrowd! ??. ?: @isuspeedskating

Een bericht gedeeld door Lara Victoria van Ruijven (@laravanruijven) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Never been so happy squatting 40 kg ? Finally back to squats after 3 months!!? #Rehabilitation #Shoulder

Een bericht gedeeld door Lara Victoria van Ruijven (@laravanruijven) op

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress