Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Sex and the City’-actrice over bijrol in ‘Friends’: ‘Ik was doodsbang’

‘Sex and the City’-actrice over bijrol in ‘Friends’: ‘Ik was doodsbang’

‘Sex and the City’-actrice over bijrol in ‘Friends’: ‘Ik was doodsbang’

Hoewel het inmiddels al jaren geleden is dat de laatste afleveringen van ‘Sex and the City’ en ‘Friends’ werden uitgezonden, houden de twee series ons nog altijd bezig. Kristin Davis kennen we dan ook allemaal als Charlotte York in ‘Sex and the City’, maar speelde in de tussentijd ook nog even een bijrol in ‘Friends. In Today doet de actrice een boekje open over haar bijrol als Erin in deze serie. 

Lees ook: Verdrietig nieuws: voorlopig geen derde ‘Sex and the City’-film

Slapeloze nachten

Kristin Davis kreeg in 2000 de rol van Erin, een vrouw met wie Joey (How you doin’?) een korte tijd aan het daten was. Ondanks het feit dat ze toen al enige tijd in de populaire ‘Sex and the City’ speelde, vond Kristin het hartstikke spannend om in een aflevering van ‘Friends’ te verschijnen. Ze was doodsbang en het bezorgde haar dan ook slapeloze nachten.

“Sex and the City was al in productie, maar ik was nerveus om de kleine rol van Erin te spelen”, zegt de 54-jarige Davis tegen Today. “Ik sliep slecht, deels vanwege het publiek dat er live bij was, maar ook omdat ik bij Friends een wereld binnenstapte die heel bijzonder was, die leefde. Ik moest zorgen dat ik daar goed in opging.”

Hechte groep

“Wat ik me nog heel goed herinner is de goede samenhang tussen de castleden. Ze werden als het ware ingesloten door het succes van de buitenwereld, wat er eigenlijk voor zorgde dat ze als groep heel hecht werden en goed op elkaar waren ingespeeld. Dat was echt geweldig om te zien en daar heb ik veel van geleerd”, aldus Davis.

Kristin vertelt ook dat ze veel waardering had voor de chemie die zichtbaar was tussen alle castleden: “Ze wisten gewoon wat ze aan het doen waren en ik herinner me dat ik versteld stond van hoeveel zelfvertrouwen en energie ze samen uitstraalden”.

Ondanks dat het een bescheiden rol was in slechts één aflevering, zal Kristin Davis haar rol als Erin nooit vergeten: “Friends was de absolute top op dat moment”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Today, ANP | Beeld: ANP