Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Actrice Selma Blair deelt lichtpuntje bij presentatie van heftige docu over leven met MS: ‘Het ziet er goed uit’

Actrice Selma Blair deelt lichtpuntje bij presentatie van heftige docu over leven met MS: ‘Het ziet er goed uit’

Actrice Selma Blair deelt lichtpuntje bij presentatie van heftige docu over leven met MS: ‘Het ziet er goed uit’

Vorige week maakte ‘Dead to Me’-actrice en ‘Married with… Children’-icoon Christina Applegate bekend dat zij lijdt aan de chronische zenuwziekte multiple sclerose. Ze is niet de eerste actrice die bekendmaakt MS te hebben: mede 90’s-icoon en actrice Selma Blair (49) deelde in 2018 de vreselijke diagnose te hebben gehad. Van haar kant is er nu goed nieuws, dat haar even oude collega Christina hoop moet bieden.

Stamcelbehandeling

Selma, die een stamcelbehandeling heeft ondergaan, heeft bekendgemaakt dat ze in remissie is. Met remissie wordt de periode bedoeld waarin symptomen verdwijnen. “Mijn prognose ziet er goed uit”, vertelde ze bij de presentatie van haar documentaire Introducing Selma Blair (waarbij je bij het zien van de trailer al een brok in je keel krijgt). “Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat de stamcelbehandeling aansloeg.” Door stamceltransplantatie kan mogelijk de schade die door MS wordt veroorzaakt in het centraal zenuwstelsel herstellen of het immuunsysteem ‘gereset’ worden, waardoor de MS voor langere tijd verdwijnt.

‘Nooit serieus genomen’

Selma, bekend van filmhits als Cruel Intentions en de After-reeks, maakte in het najaar van 2018 bekend dat ze aan MS lijdt. Ze schreef toen op Instagram dat ze waarschijnlijk al vijftien jaar met de ziekte had rondgelopen en al jaren werd geplaagd door de symptomen van MS, maar dat ze nooit serieus werd genomen.

Boegbeeld

Maandag vertelde de inspirerende actrice dat ze blij is dat ze door haar bekendheid iets heeft kunnen bijdragen aan de acceptatie en het bewustzijn van deze aandoening en andere chronische ziektes. “Ik hoorde van mensen dat het feit dat ik ergens met een wandelstok aankwam, of dat ik iets gênants deelde, hen hielp om zich daar ook iets meer bij op hun gemak te voelen. Ik wil zeker niet zeggen dat ik namens anderen met deze aandoening spreek, maar ik ben wel heel blij dat ik een platform heb waarop ik zulke dingen kan delen”, aldus de moeder van één (Arthur, 10). Selma is op sociale media erg open over haar aandoening en deelt met trots foto’s met een (van haar vele) wandelstokken, die ze toont alsof het de nieuwste Chanel-tas is.

Lees ook
Actrice Selma Blair laat in documentaire zien hoe het is om te leven met MS

Christina Applegate

Christina Applegate heeft op medisch vlak ook al behoorlijk wat te verstouwen gehad in haar leven. In oktober 2017 liet ze haar eierstokken preventief verwijderen. De actrice is drager van een BRCA-genmutatie, waardoor ze een verhoogde kans op kanker heeft. In 2008 kreeg Christina overigens ook al eens met kanker te maken. Er werd op haar 36e borstkanker bij haar geconstateerd, waarna haar beide borsten verwijderd werden. Vorige week maakte ze bekend te lijden aan MS.

De heftige documentaire ‘Introducing, Selma Blair’ is vanaf 21 oktober te streamen via Discovery+. Bekijk de trailer in onderstaande video.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Selma Blair (@selmablair)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Selma Blair (@selmablair)

Bron: ANP | Beeld: ANP