Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Schrijfster Lale Gül bedreigd door ‘vijandige’ uitspraken Islam

Schrijfster Lale Gül bedreigd door ‘vijandige’ uitspraken Islam

Schrijfster Lale Gül bedreigd door ‘vijandige’ uitspraken Islam

Schrijfster Lale Gül (23) is bedreigd. Burgemeester Femke Halsema laat weten dat de politie er voor zorgt dat de schrijfster veilig blijft. “Als er aanleiding voor is, zullen maatregelen worden getroffen”, aldus Halsema. In Flair 11 doet Lale haar verhaal.

Boek

Onlangs verscheen er het boek ‘Ik ga leven’ van de Amsterdamse schrijfster. Hierin is zij kritisch over Turkse en Islamistische tradities waarmee zij zelf is opgevoed. Door het boek is zij een doelwit geworden. Nu krijgt ze zelfs doodsbedreigingen via social media.

Denk

De partij Denk plaatste laatst een advertentie waarin ze vertelden dat vijanden van de Islam aangepakt moeten worden. Gül reageerde: “Dus je mening geven en daar een boek over schrijven is vijandschap?” Dat de Turkse media haar bestempeld als vijand van de Islam is niks nieuws voor de schrijfster. Toch vraagt ze Denk om daar afstand van de nemen.

De tekst gaat door onder de tweet.

Lees ook
Monique deelt hartverscheurende post: ‘Tot twee weken geleden zat ik op een roze wolk’

Reactie Denk

Kamerlid Tunahan Kuzu reageerde op de tweet van Lale Gül. Hij vertelde dat de advertentie ‘ongelukkig’ is geplaatst. Hij heeft zelfs contact met haar gelegd om binnenkort kennis te maken. Ook heeft Kuzu het boek van Gül niet gelezen maar zegt dat ze mag schrijven wat ze wil en dat het goed is dat ze er aandacht aan besteedt. De bedreigingen tegen haar noemt Kuzu vreselijk. “Ik keur intimidaties en bedreigingen ten stelligste af.” Maar Kuzu voelt zich niet geroepen om het voor haar op te nemen op social media.

Meer weten van dit verhaal? In de Flair 11 staat een interview met Lale Gül.
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Fotografie: Mariel Kolmschot