Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sanne Vogel open over doodgeboren kindje: ‘Het heeft zo’n gigantische impact op je leven’

Sanne Vogel open over doodgeboren kindje: ‘Het heeft zo’n gigantische impact op je leven’

Sanne Vogel open over doodgeboren kindje: ‘Het heeft zo’n gigantische impact op je leven’

Al ruim een halfjaar leeft Sanne Vogel (36) op een roze wolk met haar prachtige tweeling. Helaas was de weg naar het moederschap toe een heel zware voor de actrice. In 2019 beviel ze namelijk nog van een doodgeboren kindje. In een gloednieuw interview vertelt de brunette er openhartig over.

Heftige periode Sanne Vogel

In het gesprek met het tijdschrift JAN omschrijft Sanne de periode tussen haar doodgeboren kindje en haar nieuwe zwangerschap als ‘de moeilijkste uit haar leven’. “Omdat je bang bent dat het nooit meer lukt”, legt de actrice uit.

Afgrijselijke zwangerschap

Die angst werd gelukkig geen werkelijkheid voor Sanne en haar vriend Melchior. De actrice raakte opnieuw in verwachting en wel van een tweeling, al was die zwangerschap er niét eentje zonder ups en downs. “Het was ronduit afgrijselijk, haha”, vertelt Vogel in het magazine. “Ik ben heel blij met het eindresultaat, maar het was echt zo ongelooflijk zwaar. Ik heb twee maanden kotsend in bed gelegen. Er werden twee placenta’s aangelegd, dus dan krijg je er een dubbel oestrogeengehalte bij, dus dubbele hormonen. Zodra ik naar buiten stapte, moest ik al overgeven van alle geuren in de stad.”

In een rolstoel

Sanne geeft toe erom te moeten huilen wanneer ze over die periode vertelt en er eigenlijk nauwelijks over praat. “Maar ik heb tijdens mijn hele zwangerschap bijna al mijn werk stil moeten leggen en heb de laatste twee maanden in een rolstoel gezeten omdat ik gewoon niet meer kon lopen. Mijn buik was zo groot. Op het laatst kon ik alleen nog maar liggen. Ik was zo moe en had zo veel pijn door die enorme buik. Dat vond ik echt zwaar. Daarbij is de kans dat er bij een tweelingzwangerschap iets misgaat veel groter dan bij een eenling, dus ik zat elke week in het ziekenhuis voor controle. Dat maakte het ook extra eng.”

Mijlpaal

Daarnaast was de zwangerschap van een tweeling heel spannend voor Sanne en Melchior. Dit had mede te maken met de vergrote kans op een vroeggeboorte. “Dus je moet heel voorzichtig doen”, legt Vogel uit. “Toen ik 32 weken zwanger was, hebben Melchior en ik dat echt gevierd. Vanaf dat moment zijn kindjes levensvatbaar buiten de buik. Het was voor ons een grote mijlpaal.”

Gigantische impact

Die angst dat het weer mis zou gaan, was zo groot dat zij en haar partner professionele hulp zochten. “Doordat het de vorige keer was misgegaan, waren we doodsbang dat het nooit meer zou lukken. Het heeft zo’n gigantische impact op je leven als je bevalt van een dood kindje.”

Lees ook
Geluk spat ervan af: Sanne Vogel deelt prachtig familieportret met grote liefde en tweeling

Tweeling

Vorig jaar juli maakte Sanne bekend zwanger te zijn van de tweeling. Het jaar ervoor verloren zij en haar geliefde Melchior een kindje, na een zwangerschap van vier maanden. Op 28 december werden haar twee kinderen – dochter Bella Jo en zoon Loewy Bertus – gezond en wel geboren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Gooooodmorning! Deze twee hebben gewoon uitgeslapen tot 08:30! En wij dus ook! ❤️Loe is nog steeds niet echt wakker ? Hele fijne zondag voor iedereen!

Een bericht gedeeld door Sanne Vogel (@sannevogel) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Familie Portret door de lieve getalenteerde @mari.foto.grafie #tweeling #twins #familyphotography

Een bericht gedeeld door Sanne Vogel (@sannevogel) op

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram