Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Actrice Sandra Oh moest in therapie na Grey’s Anatomy

Actrice Sandra Oh moest in therapie na Grey’s Anatomy

Actrice Sandra Oh moest in therapie na Grey’s Anatomy

Sandra Oh (50) was tien seizoenen lang te zien in de hitserie Grey’s Anatomy. Ze speelde de rol van Dr. Christina Yang. Leuke rol, zul je misschien denken, maar aan Sunday Today heeft ze nu laten weten dat ze na de show ‘een flinke dosis therapie nodig had’. 

Traumatische ervaring door Grey’s Anatomy

Sandra, die voor haar rol een Golden Globe won en genomineerd werd voor meerdere Emmy’s, vond de hele situatie ’traumatisch’ en moest daarom zelfs in therapie. En dat had helemaal niets te maken met de heftige ziekenhuisscènes. “De reden waarom ik dit zeg, is omdat de omstandigheden waaronder je je werk doet in principe gepaard gaan met veel privacy. Maar als je je privacy door je werk verliest, moet je vaardigheden opbouwen om je werk te kunnen blijven doen en daarbij ‘echt’ te blijven. Dus waar ik eerst niet uit durfde te gaan en mezelf verstopte in restaurants, leerde ik om om te gaan met publieke aandacht en verwachtingen, zonder mezelf daarbij te verliezen.”

Lees ook: 
Déze Grey’s Anatomy actrice zal een rol gaan spelen in de Sex and the City-reboot

Sandra Oh therapie door mental coach

Ze vervolgt: “Ik heb veel gehad aan de hulp van een mentale coach. Vergis je niet in het feit hoe belangrijk mentale hulp is. Het kost tijd om uit te zoeken wie je bent en hoe je dichtbij jezelf blijft. In de meeste gevallen gaat dat gepaard met ‘nee’ leren zeggen. Je kan nou eenmaal niet iedereen tevreden stellen en het is oké om soms voor jezelf te kiezen zonder je daar schuldig over te voelen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images