Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Samantha Steenwijk in tranen in ‘RTL Boulevard’: ‘Afscheid nemen van Bibian was de hel’

Samantha Steenwijk in tranen in ‘RTL Boulevard’: ‘Afscheid nemen van Bibian was de hel’

Samantha Steenwijk in tranen in ‘RTL Boulevard’: ‘Afscheid nemen van Bibian was de hel’

Het gebeurt niet vaak, maar ‘RTL Boulevard’ bleek dinsdag behoorlijk emotionele televisie. Zangeres Samantha Steenwijk (34) verscheen aan de desk om het te hebben over haar goede vriendin Bibian Mentel (48), die maandag na een lang ziekbed overleed. De twee ontmoetten elkaar tijdens de opnames van ‘Dancing With the Stars’ en hadden vanaf moment één een bijzondere band, waar Samantha geëmotioneerd over vertelt.

Emotionele bende

Samantha vertelt onder meer over hun eerste ontmoeting op de persdag van het dansprogramma, waarin zij en Bibian het tot de finale schopten (en Samantha uiteindelijk won). “Ik had haar op de persdag even gezien, en daarna werd vrij snel geconstateerd dat ze weer ziek was. Ik dacht: Oh jee, ik ga me niet te veel hechten aan die vrouw, want dat wordt één emotionele bende.”

Echte liefde

Dat plan mislukte finaal, want de twee bleken een match made in heaven. “Ik heb het laatst nog tegen haar verteld: ‘Toen ik je voor het eerst zag, hield ik al van je’. Ze pakte mijn hand vast en zei toen: ‘Maar dat had ik ook met jou’.” Samantha probeert, net als veel anderen deze week, in woorden te vatten wat een bijzondere vrouw Bibian was en hoeveel indruk ze maakte door alleen maar ’te zijn’. “Dat was ook écht zo. Die vrouw had een aura, of hoe je het ook moet noemen… Iedereen hield van die vrouw. Als je haar één keer zag, dan was het al gebeurd.”

‘Tot de volgende keer…’

“Het was altijd ‘hoe is het jou?’ en nooit ‘hoe is het met mij?'”, vertelt de zangeres, die twee weken geleden afscheid nam van haar goede vriendin. Dat afscheid, waarbij er gelukkig ook nog gelachen is dankzij de humor van Bibian, noemt ze “de hel”. “Je wil niet huilen, die vrouw is nog in staat om mij te troosten terwijl zij daar ziek ligt. Ik denk dat we tien minuten op bed hebben gezeten, omhelsd. En dan moet je zeggen: Tot de volgende keer… Terwijl we allemaal weten dat die niet gaat komen…”, aldus Samantha met tranen in haar ogen.

‘Fantastische laatste tijd’

De blondine, die dinsdag nog contact had met Bibian’s man Edwin, vertelt dat hij het ontzettend zwaar heeft met het verlies, maar ook met een voldaan gevoel terugkijkt op de afgelopen tijd. Samantha: “Zij heeft de mooiste weken van haar leven gehad. Iedereen kwam op visite, er was een bloemenzee, en we moesten van haar allemaal lachen, iedereen moest diezelfde lach op z’n gezicht krijgen. Ze heeft zó veel mensen van wie ze hield langs zien komen. Ik denk dat het voor haar nog een fantastische laatste tijd is geweest.”

Lees ook
Man Bibian Mentel: ‘Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar’

Kanker

Bibian kreeg 21 jaar geleden, op haar 27e, voor het eerst een kankerdiagnose, botkanker. Daarna keerde de ziekte maar liefst vijftien keer terug. Begin deze maand kwam naar buiten dat de Paralympisch snowboardkampioene helaas niet meer beter zou worden. Er waren uitzaaiingen geconstateerd in haar hersenen. De artsen vertelden haar dat een behandelplan niet meer mogelijk was en gaven haar het advies om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Still