Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Kersverse mama Samantha reageert week na explosieve relatiebreuk laconiek op vertrek van Gerrit

Kersverse mama Samantha reageert week na explosieve relatiebreuk laconiek op vertrek van Gerrit

Kersverse mama Samantha reageert week na explosieve relatiebreuk laconiek op vertrek van Gerrit

Samantha ‘Barbie’ de Jong (31) en Gerrit Meerts (48) hebben er een behoorlijk potje van gemaakt. Amper een maand na de geboorte van hun kind (althans, het door Gerrit erkende kind dat vorige week toch niet van hem bleek te zijn) barstte de bom en zette het stel met veel bombarie een punt achter hun relatie. Samantha zou zonder baby Djemino zijn vertrokken en bleef een aantal dagen onder de radar, maar is inmiddels weer actief op sociale media, waar ze nu reageert op de breuk met Gerrit.

Vervallen in oude gedrag

Óf Samantha kan nú alweer lachen om de pijnlijke situatie, of zoals Gerrit vorige week in een interview al beweerde, is teruggevallen in haar oude gedrag (wat gebeurt “zodra Samantha het gevoel krijgt dat haar leventje een sleur wordt”), is niet duidelijk. Wel grapt ze om het vertrek van Gerrit in haar Stories. Ze deelt de tekst “Als ik de ware niet voor je ben, dan ben ik de beste fout die je ooit hebt gemaakt”, vergezeld door een tranen-van-het-lachen-emoji.

De tekst gaat verder onder de post.

Lees ook
Van vredige scheidingen tot dramatische break-ups: déze BN’ers gingen uit elkaar in 2020

Schrijnende situatie

Hoe dan ook, de situatie is schrijnend. Want hoewel Gerrit al van begin af aan wist dat de pasgeboren Djemino niet van hem was, geloofde hij in een toekomst met Samantha, zo biechtte hij vorige week op in een interview aan Story. Gerrit was zó dol op de blondine, dat hij besloot er gewoon samen voor te willen gaan, ondanks dat het kind niet van hem kon zijn. “Dat heb ik vanaf het begin af aan gezegd. Dat weet Samantha ook.” Djemino werd zelfs vernoemd naar Gerrit’s overleden kleinzoon, het kind van zijn dochter, en Gerrit erkende het ventje als zijn eigen kind.

Vaderschapstest

Na de bevalling wees een vaderschapstest uit wat Gerrit al wist, hij was niet de vader. Hij drong er bij Samantha op aan uit te zoeken wie dan wél de vader is van Djemino. “Niet omdat ik hem niet wilde erkennen, maar er kan een moment komen dat dat kereltje wil weten waar hij vandaan komt.” Gerrit vertelt Story grote moeite te hebben gedaan voor het vinden van de biologische vader, maar ook dat hij op nul medewerking van de kersverse moeder kon rekenen. “‘Het konden er wel meer zijn’, zei ze.”

Overspel

Ondanks de emotionele rollercoaster die de afgelopen maanden moeten zijn geweest, zorgde Gerrit als een vader voor Djemino. Het ging goed, maar volgens de 48-jarige beschuldigde Samantha hem vorige week uit het niets van vreemdgaan en zou ze “de pan uit zijn geflipt”. “Het was het zoveelste incident tussen ons het afgelopen jaar. Ik heb zoveel met haar meegemaakt. Ik heb geprobeerd haar stabiliteit te bieden, heb haar weggehouden bij al die verkeerde gasten in haar leven. Vaak ook nog met gevaar voor mijn eigen leven en dat van mijn familie. Maar zodra Samantha het gevoel krijgt dat haar leventje een sleur wordt, vervalt ze weer in haar oude gedrag”, aldus Gerrit.

Huiselijk geweld

Samantha en Gerrit zouden slaande ruzie hebben gehad, maar van huiselijk geweld (zoals de blondine beweert) is geen sprake, benadrukte Gerrit. “Die blauwe plekken heeft ze opgelopen nadat ze bij haar tante Karin van de trap is gevallen.” Samantha zou zelf hebben gebeld met Jeugdzorg om te vertellen dat ze niet voor haar kinderen kon zorgen, waarna ze Djemino naar haar tante heeft gebracht. Na enkele dagen radiostilte is nu duidelijk dat Samantha inmiddels weer herenigd is met haar 16 november geboren zoontje. Op Instagram heeft ze meerdere foto’s gedeeld van haar en Djemino, waarmee ze duidelijk maakt in ieder geval de kerstdagen samen te hebben doorgebracht.

Lees ook
Gerrit geeft interview na explosieve relatiebreuk met Samantha de Jong: ‘Ik wist al dat ik niet de vader was’

De druppel

De kleine Djemino krijgt in zijn eerste levensmaanden in ieder geval al een hoop te verstouwen, nu hij van hot naar her wordt gesleept én zijn ‘papa’ plots weer uit zijn leven verdwijnt. Want voor Gerrit waren de hevige beschuldigingen van Samantha de druppel. “Ik heb haar zoontje erkend als mijn kind, maar dat ga ik intrekken en ik dien ook een verzoek in dat hij een andere voornaam moet krijgen. De naam Djemino hoort bij onze familie, het is de naam van mijn overleden kleinzoon. Ik wil dat hij een andere voor- en achternaam krijgt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha De Jong (@samantha_de_jong29)

Bij het opzetten van de boom was alles nog koek en ei:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha De Jong (@samantha_de_jong29)

Bron: Instagram | Beeld: Peter Smulders