Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Samantha de Jong is Gerrit’s ‘leugens’ zat: ‘Hij gooide me van de trap en mishandelde me wekelijks’

Samantha de Jong is Gerrit’s ‘leugens’ zat: ‘Hij gooide me van de trap en mishandelde me wekelijks’

Samantha de Jong is Gerrit’s ‘leugens’ zat: ‘Hij gooide me van de trap en mishandelde me wekelijks’

Amper een maand na de geboorte van haar jongste kind barstte de bom tussen Samantha de Jong en vriend Gerrit Meerts. Daarna verschenen de meest bizarre berichten in de media, waaronder dat het kindje niet van Gerrit zou zijn, zoals de twee lieten blijken. Daarna hoorden we van Samantha weinig, maar van Gerrit des te meer. Samantha zou zijn teruggevallen in haar oude gedrag en omdat ze niet god voor zichzelf en de kleine ‘Djemino’ kon zorgen, zou het ventje door Jeugdzorg uit huis zijn geplaatst. Allemaal leugens, beweert de blondine nu.

Pittige beschuldigingen

De breuk tussen Gerrit (49) en Samantha (31) werd op sociale media bekend toen de twee in het openbaar beschuldigingen naar elkaar stuurden. Bij meerdere foto’s van verwondingen op haar armen en benen en stelde Samantha: “Die wonden krijg je hè, als je losse handjes hebt.” Gerrit liet niet veel later in een interview weten dat ze de verwondingen aan haar lichaam zelf veroorzaakt had nadat ze dronken bij haar tante thuis van een trap zou zijn gevallen. Samantha spreekt dat nu hard tegen en komt met pittige beschuldigingen in een interview met Story.

‘Hij mishandelde me iedere week’

“Ik heb genoeg van al die leugens die er over mij verspreid worden. Leugens die voornamelijk door Gerrit en zijn familie verspreid worden. Er klopt helemaal niets van. Sterker, hij is degene die liegt”, aldus ‘Barbie’. “Het klopt dat ik van de trap ben gevallen. Maar niet omdat ik dronken was. Nee, hij duwde me van de trap af. Dat was de dag dat ik bij hem wegging. En dat was niet de eerste keer. Het komt erop neer dat hij mij iedere week mishandelde. Zeker wanneer hij allerlei verdovende middelen had gebruikt, schold hij me uit en sloeg me.”

Schaamte

Volgens het entertainmentblad is de voormalig realityster erg aangedaan tijdens het interview. “Ik heb het nooit willen vertellen. Uit schaamte of omdat ik dacht dat het over zou gaan. Ik hoopte dat het beter zou worden. Maar Gerrit is een in en in slecht mens…”

Djemino-gate

Samantha en Gerrit maakten in maart vorig jaar bekend samen te zijn. Toen de twee een heftig auto-ongeluk kregen, bleek in het ziekenhuis dat Samantha zwanger was. De twee deden alsof het ging om een echte liefdesbaby, maar Gerrit wist dat het kindje niet van hem kon zijn, wat na de bevalling met een dna-test bewezen is. Toch besloot hij zich op te werpen als vader en gaf het jongetje zelfs de naam van zijn overleden kleinzoon, Djemino. Heel even zat het stel op een roze wolk, maar volgens Samantha was er al snel weer sprake van huiselijk geweld.

Zelf Jeugdzorg gebeld

Vier weken na de geboorte van Djemino vluchtte Samantha het huis van Gerrit uit. “Hij had me die dag weer mishandeld. Afgelopen zomer heb ik ook op het punt gestaan om bij hem weg te gaan. Maar ik was hoogzwanger en durfde niet. In december had ik wel de moed. Ik heb mijn zoontje gepakt en hem naar mijn tante Karin gebracht.” Samantha legt uit zelf Jeugdzorg te hebben ingeschakeld. “Omdat ik op dat moment niet in staat was om voor hem te zorgen. Ik was door alle geestelijke en lichamelijke mishandelingen een wrak geworden. Dan is het beter dat iemand anders voor mijn kindje zorgt.”

Angelo

Djemino heet inmiddels ‘Angelo’. “Die naam had ik al in gedachten toen ik van Angelina in verwachting was. Als ik toen een zoontje had gekregen, had hij Angelo geheten. Het werd nu Djemino, naar de overleden kleinzoon van Gerrit. Maar nu ik zonder hem verderga, noem ik hem Angelo de Jong”, vertelt Samantha, die nog steeds vindt dat ze een goede keus heeft gemaakt door professionele hulp in te schakelen. “Mijn zoontje had het beste nodig en op dat moment was ik dat niet. Nadat hij een paar dagen bij mijn tante heeft gewoond, is hij overgeplaatst naar een ander gezin. Dat is in overleg met mij en Jeugdzorg gebeurd. Het zijn bekenden van mij en Angelo zit dus niet bij een anoniem pleeggezin. Ik kan hem vaak zien.”

Lees ook
Grote zorgen om Samantha de Jong: ‘Spoorloos verdwenen na enorme ruzie met moeder’

Geen aangifte

Samantha doet er nu alles aan om haar leven weer op de rit te krijgen en zegt absoluut geen drugs en alcohol te gebruiken, zoals Gerrit beweert. “Gerrit was degene in onze relatie die gebruikte. En op mijn geld teerde. Hij was te lui om te werken. Ik heb ook niets meer. Ik ben met alleen een koffer kleding weggegaan en heb alles achtergelaten. Alle spullen die ik van sponsoren en kledingmerken de afgelopen maanden heb gekregen om te promoten op mijn Instagram, staan bij hem. En het meeste daarvan heeft hij zelf verkocht. Terwijl dat van mij is. Maar wat moet ik? Aangifte doen? Wat bereik ik daarmee? Ik wil gewoon verder met mijn leven. Ik wil met mijn drie kinderen gelukkig zijn.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha De Jong (@samantha_de_jong29)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha De Jong (@samantha_de_jong29)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha De Jong (@samantha_de_jong29)

Bron: STORY | Beeld: Peter Smulders