Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gerrit geeft interview na explosieve relatiebreuk met Samantha de Jong: ‘Ik wist al dat ik niet de vader was’

Gerrit geeft interview na explosieve relatiebreuk met Samantha de Jong: ‘Ik wist al dat ik niet de vader was’

Gerrit geeft interview na explosieve relatiebreuk met Samantha de Jong: ‘Ik wist al dat ik niet de vader was’

Na een ogenschijnlijk voorspoedig 2020 voor Samantha de Jong (31) – met een zorgzame, nieuwe vriend, een verloving en een liefdesbaby – verscheen er begin deze week schokkend nieuws. Zij en geliefde Gerrit Meerts (48) beschuldigden elkaar open en bloot op social media van heftige zaken, waaronder huiselijk geweld. Ook onthulde Gerrit níet de vader te zijn van hun in november geboren kindje. Sindsdien is het opvallend stil op het instagramaccount van ‘Barbie’, maar Gerrit heeft wel uitgebreid van zich laten horen in een openhartig interview over de bizarre gebeurtenissen.

‘Niet uit elkaar vanwege vaderschap’

Gerrit vertelt deze week aan Story dat hun relatie voorbij is, maar níet omdat baby Djemino niet van hem blijkt te zijn. Zijn uitspraken zijn niet bepaald mals. “Iedereen denkt dat we uit elkaar zijn omdat ik erachter zou zijn gekomen dat ik niet de vader ben van haar zoontje. Dat heeft er niets mee te maken. Ik wist al vanaf het eerste moment, toen we hoorden dat ze zwanger was, dat ik niet de vader kon zijn”, onthult hij.

Rekensom

“Ik was gaan rekenen. Samantha zei dat het de eerste keer bij ons dus raak was geweest, maar ik ken Samantha ook een beetje. Zij komt uit een wereldje van hoeren, snoeren en snuiven en ging met Jan en alleman naar bed. Ze was op 6 december uitgerekend. Ik ging terugtellen en besefte dat iemand anders de vader moest zijn.” Toch was Gerrit zó dol op de blondine, dat hij besloot er gewoon samen voor te willen gaan. “Dat heb ik vanaf het begin af aan gezegd. Dat weet Samantha ook. Wel wilde ik zekerheid hebben. Daarom hebben we direct na de geboorte van Djemino een DNA-test laten doen. De uitslag kon niet duidelijker zijn. Mijn DNA kwam niet eens in de buurt.”

‘Vader is een donkere man’

Gerrit drong er bij Samantha op aan uit te zoeken wie dan wél de vader is van Djemino, die vernoemd is naar het overleden zoontje van zijn dochter. “Niet omdat ik hem niet wilde erkennen, maar er kan een moment komen dat dat kereltje wil weten waar hij vandaan komt.” Gerrit vertelt het entertainmentblad grote moeite te hebben gedaan voor het vinden van de biologische vader, maar ook dat hij op nul medewerking van de kersverse moeder kon rekenen. “‘Het konden er wel meer zijn’, zei ze. De vader is in elk geval een donkere man, want per dag zag ik Djemino donkerder worden”, aldus Gerrit.

Overspel

Ondanks de emotionele rollercoaster die de afgelopen maanden moeten zijn geweest, zag Gerrit Djemino gewoon als zijn eigen kind. Het ging goed, maar volgens de 48-jarige beschuldigde Samantha hem vorige week uit het niets van vreemdgaan en zou ze “de pan uit zijn geflipt”. “Het was het zoveelste incident tussen ons het afgelopen jaar. Ik heb zoveel met haar meegemaakt. Ik heb geprobeerd haar stabiliteit te bieden, heb haar weggehouden bij al die verkeerde gasten in haar leven. Vaak ook nog met gevaar voor mijn eigen leven en dat van mijn familie. Maar zodra Samantha het gevoel krijgt dat haar leventje een sleur wordt, vervalt ze weer in haar oude gedrag”, vertelt hij Story.

Djemino nu al weg bij moeder

Over Barbie’s beschuldigingen van huiselijk geweld zegt Gerrit: “Vorige week wilde ze ineens weg. Weg van mij en Djemino. […] Dat accepteerde ik niet. Toen zijn er woorden gevallen. Alleen woorden. Ik heb haar met geen vinger aangeraakt. Die blauwe plekken heeft ze opgelopen nadat ze bij haar tante Karin van de trap is gevallen.” Samantha zou zelf hebben gebeld met Jeugdzorg om te vertellen dat ze niet voor haar kinderen kon zorgen, waarna ze Djemino naar haar tante heeft gebracht.

Lees ook
Bizar: Samantha de Jong beschuldigt vriend van huiselijk geweld én baby zou andere vader hebben 

De druppel

Voor Gerrit waren de hevige beschuldigingen de druppel. “Ik heb haar zoontje erkend als mijn kind, maar dat ga ik intrekken en ik dien ook een verzoek in dat hij een andere voornaam moet krijgen. De naam Djemino hoort bij onze familie, het is de naam van mijn overleden kleinzoon. Ik wil dat hij een andere voor- en achternaam krijgt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha De Jong (@samantha_de_jong29)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha De Jong (@samantha_de_jong29)

Bron: Story | Beeld: Peter Smulders