Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Vriend Samantha de Jong neemt schuld auto-ongeluk op zich: ‘Ik had gedronken’

Vriend Samantha de Jong neemt schuld auto-ongeluk op zich: ‘Ik had gedronken’

Vriend Samantha de Jong neemt schuld auto-ongeluk op zich: ‘Ik had gedronken’

Inmiddels is het ruim vijf weken geleden dat Samantha de Jong (30) – beter bekend als Barbie – betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk. De realityster belandde in het ziekenhuis, maar bleek al gauw buiten levensgevaar te zijn. Wel hield ze behoorlijke verwondingen (en slechts één wenkbrauw) over aan het ongeval. Hoewel de blondine zelf weinig tot niets meer weet van die bewuste dag, herinnert haar geliefde Gerrit (48) het zich nog maar al te goed. Hij was degene die achter het stuur zat, mét een slok op.

Schokkende onthulling Gerrit

In de nieuwe editie van Story heeft Gerrit een schokkende onthulling gedaan over het auto-ongeluk dat in april plaatsvond. “Ik ben heel stom geweest, maar ik heb echt mijn lesje geleerd. Die dag had ik gedronken”, biecht de vriend van Samantha op. “Waarom ik toch achter het stuur kroop, weet ik niet.”

Vette handen

Naar eigen zeggen heeft Gerrit “al ruim tien jaar” niet meer gereden met drank op. “Maar die middag wel”, vervolgt hij. Daarbij komt nog een excuus. “Mijn handen waren nog vet van het barbecueën en ik reed, waarschijnlijk, te hard door de bocht. Een bocht die ik op mijn duimpje ken. En toen ging het fout. Ik verloor de macht over het stuur en ineens was daar die klap. Ik begreep direct dat het foute boel was.”

Wél verzekerd

Vlak na het auto-ongeluk deed al gauw de ronde dat de auto niet verzekerd zou zijn. “Dat klopt niet”, ontkracht Gerrit. “Ik had die auto net gekocht, en hij was verzekerd. Daar heb ik ook alle papieren van. Uit de bloedtest bleek wel dat ik te veel had gedronken: 1,7 promille.”

Auto-ongeluk Samantha de Jong

Barbie raakte op 19 april betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Ze zat als passagier in de auto waarvan de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen het hekwerk van het viaduct op de Schenkkade in Den Haag botste. De twee andere inzittenden raakten ook gewond. “Ik heb een zware hersenschudding, een gebroken rib en ook heb ik meerdere rug- en nekwervels gekneusd”, vertelde Samantha erover in Shownieuws. “Van het ongeluk kan ik mij nauwelijks iets herinneren. Ik herinner mij de klap tegen de muur en dat ik door de auto heen vloog met mijn hoofd tegen de ruit. Daarna werd ik de volgende dag pas wakker in het ziekenhuis.”

Zwanger

Toen Samantha na het ongeluk in het ziekenhuis terechtkwam, werd daar ontdekt dat de realityster in verwachting is. Voor Barbie en Gerrit kwam het nieuws als een complete verrassing. Het stel is nog niet lang samen: eind maart maakten de twee hun relatie bekend. “Hij heeft zoveel levenservaring, en hij weet precies hoe hij een vrouw moet behandelen”, zei ze in een recent interview met Story. “Hij is echt te gek. Ook met mijn ouders kan hij goed overweg. En Gerrit houdt me op het rechte pad, voor zover dat nog nodig is.”

Lees ook
Samantha de Jong verwent kids tijdens dagje samen én kijkt met buikfoto uit naar derde spruit

Angelina en Milano

Samantha heeft al twee kinderen, dochter Angelina (7) en zoontje Milano (4) die ze met ex-man Michael van der Plas kreeg. Na meerdere zelfmoordpogingen en opnames in verslavingsklinieken kreeg Michael de voogdij over de kinderen. Beiden wonen dan ook bij hun vader.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113. De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Goodmorning

Een bericht gedeeld door Samantha?Gerrit (@samantha_de_jong29) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy monday !! Vanavond weer een nieuwe aflevering van onze vlogg vergeet niet te kijken 19.00 uur !! Samantha en Gerrit Meerts

Een bericht gedeeld door Samantha?Gerrit (@samantha_de_jong29) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Samantha?Gerrit (@samantha_de_jong29) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: ANP, Instagram