Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > S10 is door naar de finale van het Songfestival: deze 9 landen bemachtigden ook een plekje in de finale

S10 is door naar de finale van het Songfestival: deze 9 landen bemachtigden ook een plekje in de finale

S10 is door naar de finale van het Songfestival: deze 9 landen bemachtigden ook een plekje in de finale

Het was een spannende avond voor zangeres S10 (21). Het lange wachten werd uiteindelijk beloond, de zangeres werd werd de tiende finalist van de avond. S10 staat komende zaterdag dus in de finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn. In de eerste helft van de uitzending kunnen we haar zien stralen met haar nummer ‘De Diepte’. Nu is de grote vraag tegen wie ze moet strijden voor de winst, wij vertellen het je.

Het aantal kijkers

Uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek is gebleken dat tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival ruim 2,2 miljoen Nederlandse kijkers trok. Dit is echter geen record voor de halve finale van het Songfestival. Wel was de halve finale het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. I

n 2019 werd de halve finale met Duncan Laurence bekeken door ruim 3 miljoen kijkers. In 2018 waren dit ruim 2,6 miljoen mensen tijdens de halve finale met Waylon. In 2021 deed Jeangu Macrooy niet mee aan de halve finale. Dit omdat Nederland dat jaar gastland was waardoor een plekje in de finale voor de zanger al vastgesteld was.

De andere 9 winnaars van de halve finale

Oekraïne

Oekraïne heeft volgens wedkantoren grote kans op de winst. Zij hebben dan ook een plekje weten te bemachtigen in de finale, met hun nummer ‘Stefania’.

Zwitserland

Daarnaast moet S10 het opnemen tegen Zwitserland, met hun nummer ‘Boys Do Cry’.

Armenië

Ook Armenië is te zien in de finale, met hun nummer ‘Snap’.

IJsland

Verder kunnen we ook een act van IJsland verwachten in de finale, met hun nummer ‘Með Hækkandi Sól’.

Litouwen

Litouwen heeft ook een plekje bemachtigd in de finale, met hun nummer ‘Sentimentai’.

Portugal

Verder is Portugal ook concurrentie voor S10, met hun nummer ‘Saudade Saudade’.

Noorwegen

Noorwegen is ook te zien in de finale, met hun nummer ‘Give That Wolf A Banana’.

Griekenland

Daarnaast wist Griekenland ook een plekje te bemachtigen in de finale, met hun nummer ‘Die Together’.

Moldavië

Verder is er nog een finale plek voor Moldavië, met hun nummer ‘Trenuleţul’.

Tweede halve finale

Donderdag is de tweede halve finale te bewonderen. In die strijd zijn achttien landen te zien, waaronder Finland, Australië, Ierland, België en Zweden. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië zijn al verzekerd van een plek in de finale.

Voor het zesde jaar op rij in de finale

S10 zorgde ervoor dat Nederland voor het zesde jaar op rij in de finale staat. Dit heeft als gevolg dat Nederland bij de best scorende landen van de afgelopen jaren hoort. Zweden en Oekraïne staan hoger op die lijst. Oekraïne staat nu voor de zeventiende keer in de finale.

Anouk heeft in 2013 gezorgd voor een comeback van Nederland. In 2015 heeft Trijntje Oosterhuis helaas geen plekje bemachtigd in de finale. Daarvoor heeft Nederland een record gemaakt van acht gemiste finales op rij. Nederland heeft een positieve terugkeer weten te maken met de tweede plaats van The Common Linnets in 2014 en natuurlijk de winst van Duncan Laurence in 2019.

Lees ook
Gemengde reacties optreden S10: ‘Deze toffe chick staat te stralen op het Songfestival’

Nederlands

Het nummer ‘De Diepte’ van zangeres S10 is het eerste nummer in 24 jaar wat in de Nederlandse taal in de finale van het Songfestival staat. In 1998 was dit namelijk de laatste keer, toen heeft Edsilia Rombley met ‘Hemel en Aarde’ de vierde plaats behaald tijdens de finale in het Britse Birmingham. Sinds 1999 is er een nieuwe regeling gekomen. Sindsdien mogen landen namelijk zelf bepalen in welke taal ze zingen op het Songfestival.

Na deze regeling heeft Nederland alleen in 2010 gekozen voor een Nederlandstalige deelname. Deze deelname was van Sieneke met het nummer ‘Ik Ben Verliefd’ (Sha-la-lie), hiermee heeft ze de halve finale behaald.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, LINDA | Beeld: Brunopress