Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ruud de Wild en Olcay Gulsen zijn door ziekte naar elkaar toegegroeid: ‘We hebben het echt samen gedaan’

Ruud de Wild en Olcay Gulsen zijn door ziekte naar elkaar toegegroeid: ‘We hebben het echt samen gedaan’

Ruud de Wild en Olcay Gulsen zijn door ziekte naar elkaar toegegroeid: ‘We hebben het echt samen gedaan’

In het najaar van 2020 werd er bij Ruud de Wild darmkanker geconstateerd. Zijn geliefde Olcay Gulsen week geen moment van zijn zijde. De ziekte heeft de twee dichter bij elkaar gebracht.  “Ziek worden en dit met elkaar meemaken en erdoorheen komen, is als de zwaarste storm op de grootste zee overwinnen.”

Samen met elkaar

Ruud de Wild en Olcay Gulsen hebben samen veel te verduren gehad sinds darmkanker bij Ruud werd geconstateerd. Maar ze vonden het beiden ook een mooie periode waarbij ze meer naar elkaar zijn toegetrokken. “We hebben het echt samen gedaan”, vertelde ze aan Story. “Ik vond het heel bijzonder dat we elkaar zo goed hebben leren kennen. De aanleiding was negatief, maar ik heb die tijd ook als een heel bijzondere periode ervaren. Als de een ziek wordt, is dat iets wat je nooit wilt. Maar het kan er ook voor zorgen dat je bij jezelf en de ander voelt en ziet dat dit gevoel onvoorwaardelijk is. Wij gaan gewoon voor elkaar.” Het was een moeilijke tijd, maar ook een periode waarin ze samen veel gehuild en gelachen hebben. Ruud vult haar aan: “Vaak op de momenten dat je het niet verwacht. Vooral als we een slecht bericht te horen hadden gekregen. Dan konden we een half uur later toch lachend in mijn ziekenhuisbed liggen.”

“Soms zat ik daar zo lang dat ik ook te eten kreeg”, aldus Olcay. De presentatrice had niet verwacht zo zorgzaam te zijn. “Ik heb altijd wel excuses in mijn leven gehad om ergens niet voor te gaan. Iets kwam niet uit of ik had er geen zin in. Zeker in relaties. Maar toen Ruud deze diagnose kreeg, heb ik er nooit aan getwijfeld. Dit zouden we samen doen en dat is ook gebeurd.”

Lees ook
Katja deelt nieuwe foto van haar twee dochters en wat zijn ze gegroeid

Huwelijk

Olcay en Ruud wilden voor de diagnose niet trouwen met elkaar, maar ook nu na de ziekte van Ruud niet. “Veel vrouwen hebben die wens omdat ze zo’n mooie jurk willen dragen. Dat heb ik niet per se. Ruuds ziekte heeft daar niets aan veranderd”, zegt Olcay. “Jij wil elke dag een mooie jurk aan. Daarvoor hoef je niet te trouwen. En ik ook niet. Ziek worden en dit met elkaar meemaken en erdoorheen komen is als de zwaarste storm op de grootste zee overwinnen. Daar kan een huwelijk niet tegenop. Dat verbleekt daarbij”, aldus Ruud.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress