Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gekwetste Roxeanne Hazes boos om documentaire over vader: ‘Had niet gemaakt mogen worden’

Gekwetste Roxeanne Hazes boos om documentaire over vader: ‘Had niet gemaakt mogen worden’

Gekwetste Roxeanne Hazes boos om documentaire over vader: ‘Had niet gemaakt mogen worden’

Woensdagavond stond het eerste deel van ‘Kleine Jongen’, de documentaire over het leven van André Hazes senior, op het programma. Roxeanne Hazes (28) heeft zich op Instagram uitgelaten over de aflevering en is er op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Er zijn namelijk privébeelden gebruikt, waarvoor de zangeres geen toestemming heeft gegeven.

Roxeanne boos om docu ‘Kleine Jongen’

In een uitgebreide post op social media doet Roxeanne een boekje open over haar gevoelens bij de documentaire. Hoewel ze zich naar eigen zeggen nauwelijks uitlaat over familiezaken, voelt ze zich genoodzaakt om dat deze keer tóch te doen. “Omdat ik hier heel veel vragen over krijg, omdat ik in alle berichtgeving erover word getagd en omdat ik er verdrietig van word”, luidt het bijschrift.

Privébeelden

Roxeanne vertelt in de post dat zij niet meewerkte aan de documentaire. “Ik ben hier destijds voor benaderd en na het zien van een presentatie voelde het niet juist om hierin te verschijnen”, schrijft de zangeres. “Voor deze documentaire is gebruik gemaakt van privébeelden, waarvan ik bepaalde beelden nog nooit eerder heb gezien. Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien.”

Ongelooflijk dierbaar

Volgens Roxeanne zitten in de docureeks ook beelden van de laatste fase van André’s leven. “Dit zijn beelden die ik met mijn (van hem gekregen) camcorder heb gefilmd en die voor mij ongelooflijk dierbaar zijn”, vertelt ze erover. “Dit zijn een van de laatste gesprekken tussen hem en mij.”

Beelden op straat

Het doet Hazes “extra veel pijn” dat de beelden nu op straat liggen. “Ik heb via mijn management aan beide producenten laten weten dat ik niet akkoord ga met het gebruik van privébeelden. Het kwetst me dat deze wens genegeerd is en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt.”

Band moeder Rachel

Eén ding wil Roxeanne benadrukken. “Aangezien ik teruglees dat ik niet aan de nieuwe docureeks mee zou werken, omdat ik geen contact met mijn moeder heb, wil ik hier heel duidelijk over zijn: dit is geen ordinaire pesterij. Ik vind oprecht dat deze reeks, om vele redenen en op deze manier, niet gemaakt had mogen worden en dat ik minimaal meebeslis over wat er met dit privémateriaal gebeurt.”

Steun bekend Nederland

De zangeres krijgt veel bijval van andere bekende Nederlanders. “Zo bot”, schrijft Tim Hofman. “Roxanne Hazes moet haar dode vader, zichzelf en de gesprekken tussen hen tegen haar wil in op tv terug zien. pijnlijk man.” Ook zanger Tim Knol stelt het gebruik van de beelden “heel erg grof” te vinden. Schrijver Nico Dijkshoorn gaat ook achter Roxeanne staan: “Diepe buiging voor Roxeanne Hazes. Pijnlijk voor hele sliert BN’ers in docu. Pijnlijk voor omroep. #Hazes #Roxeanne.”

Lees ook
Getsie: Roxeanne Hazes (én volgers) krijgen kriebels van ‘enge’ nieuwe tv-favoriet van zoontje Fender

Geen reactie makers

Zowel AVROTROS als producent Vincent TV was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar. De documentaire is gemaakt vanwege de 70e geboortedag van André Hazes, die in 2004 overleed. In de afleveringen wordt veel archiefmateriaal van het gezin vertoond.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ??????? ??? ⚡️ (@roxeannehazes)

Bron & beeld: ANP, Instagram