Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Romy Monteiro: ‘Toen ik opgroeide had ik het gevoel dat mijn vader dood was, terwijl hij gewoon leeft’

Romy Monteiro: ‘Toen ik opgroeide had ik het gevoel dat mijn vader dood was, terwijl hij gewoon leeft’

Romy Monteiro: ‘Toen ik opgroeide had ik het gevoel dat mijn vader dood was, terwijl hij gewoon leeft’

Hoewel Romy Monteiro (27) de achternaam van haar vader draagt, hebben de twee geen warme band met elkaar. Vader en dochter hebben meerdere keren geprobeerd het contact te herstellen, maar het heeft niet mogen baten. In ‘Effe relativeren’, de podcast van Kaj Gorgels (29), doet de musicalster er een boekje over open.

Romy Monteiro over jeugd

Romy groeide op met alleen een moeder, die jaren geleden haar hart verloor aan Carlo Monteiro. Antje ontmoette hem in Portugal en stapte met hem in het huwelijksbootje. Een paar jaar later werden de twee de trotse ouders van Romy, maar in haar peuterjaren besloot het koppel uit elkaar te gaan. Met haar moeder is haar band vanaf dat moment alleen maar sterker geworden, maar Romy’s vader speelt geen actieve rol in haar leven. “Ze zijn al uit elkaar sinds ik drie ben”, aldus de brunette. “Hij is als muzikant heel veel in het buitenland geweest, het was altijd gewoon ik en mijn mama.”

Écht een paar keer geprobeerd

Vooral als kind vond Romy het wel lastig dat ze geen contact had met haar vader. “Op Vaderdag, momentjes dat je je vader mist of je verjaardag: dan is-ie er dus niet. Op een gegeven moment wen je daaraan, dus dan weet je niet beter”, vertelt Monteiro erover in de podcast. “Toen ik een jaar of zestien was, hebben we het wel weer geprobeerd en contact gehad, alleen heb je dan contact met een man die je eigenlijk niet zo goed kent. Toen bleek dat hij dus best wel een ander karakter heeft dan ik. Het is moeilijk om dan nog op latere leeftijd naar elkaar te groeien. We hebben het echt wel een paar keer geprobeerd, maar daarna allebei de conclusie getrokken dat het goed is zo.”

Dood

Of Romy het haar vader kwalijk genomen heeft dat hij er niet was? “Ja, natuurlijk”, zegt ze in het gesprek met Kaj. “Toen ik opgroeide had ik het gevoel dat mijn vader dood was en dacht ik: ik heb hem dus niet. Terwijl: hij leeft gewoon, hij is hier gewoon.”

Andere kijk op vaderschap

Ze heeft nooit een verklaring van haar vader gekregen. “Ik denk dat hij een heel ander persoon is dan ik ben; een ander iemand dan ik gewend ben. Ik denk dat hij anders naar het vaderschap kijkt. Hij is helemaal geen gemeen mens of zo, alleen hij kan niet geven wat ik of misschien het gemiddelde kind nodig heeft.”

Precies papa

Vroeger kreeg Romy vaak van haar moeder te horen dat ze “precies haar vader was”. “Toen vond ik dat heel irritant, nu vind ik dat alleen maar hartstikke leuk. Een deel in mij zegt ook zeker wel dat ik hem beter wil leren kennen. Maar wat ik ervoor terugkrijg is niet waard wat ik moet doorstaan. Misschien later, als hij heel oud is. Maar voor nu zit dat er gewoon echt niet in.”

Vader en moeder in één

Woede voelt Romy niet naar haar vader toe. Dat komt vooral door de goede band met Antje. “Zij is echt een vader en moeder in één, dus ik heb wat dat betreft niets gemist. Het idee van een vader heb ik wél gemist. Maar ik weet niet wat ik mis, ik weet niet beter”, geeft ze toe. “Wat ik wel heel erg heb, is dat ik het later anders wil doen voor mijn kind. Dat ik mijn kindje een vader gun die er is en hetzelfde over opvoeding denkt als ik. Mijn moeder heeft dat natuurlijk niet expres gedaan, maar ik wil er wel iets bewuster mee omgaan.”

De tekst gaat verder onder de video.

Rem op gezinsuitbreiding

Romy is inmiddels ruim een jaar gelukkig in de liefde met Jasper Suyk. Hoewel de musicalster wél ooit kinderen wil, heeft ze daar geen haast mee. Integendeel, dat wil ze absoluut nog niet. Hoewel ze eerder liet vallen graag een kindje te willen met de fotograaf, heeft ze nu bewust de rem op eventuele gezinsuitbreiding gezet. Met een duidelijke reden.

Lees ook
Romy Monteiro over Playboy-fotograaf als vriend: ‘Ik dacht, moet je mijn lichaam niet het mooiste vinden?’

Liefdesleven Romy Monteiro

Tot begin 2019 was de musicalster samen met Django van Rijn, maar in januari van dat jaar liet Romy weten dat ze “met veel liefde voor elkaar” hadden besloten om hun verloving en relatie na drie jaar samen te zijn geweest te beëindigen. Dat terwijl alles – inclusief haar droomjurk – al was geregeld. Een paar maanden na de breuk met Django vond Romy opnieuw het liefdesgeluk. In mei deelde haar nieuwe vriend, fotograaf Jasper Suyk, hun eerste kiekje samen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zoveel tijd in quarantaine, dat dit gebeurde! ? soon more… #married #tigerking

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Elke dag de dag van de liefde met deze leukerd naast me ❤️ #allerleukste #valentijn

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jij en ik, ik zie dat wel zitten ?

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

Beeld: Brunopress, Instagram