Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Romy Boomsma over thuisbevalling: ‘Van plat liggen moest ik instinctief niets weten’

Romy Boomsma over thuisbevalling: ‘Van plat liggen moest ik instinctief niets weten’

Romy Boomsma over thuisbevalling: ‘Van plat liggen moest ik instinctief niets weten’

Op 3 juni werden Arie en Romy Boomsma ouders van hun derde kindje, wat ze twee dagen later bekendmaakten op Instagram. Vanaf haar roze wolk deelt Romy nu de eerste snippers van haar bevalling én hoe we die bijzondere maar best lastige naam van het jongste familielid nou precies uit moeten spreken.

Djuunipur

Zowel Arie (46) als Romy (29) deelden vrijdag vol trots een eerste foto en de naam van hun tweede dochter: Juniper Ruby Boomsma, heet ze. Een bijna magisch mooie naam, maar wel een waarvan je effe moet weten hoe je ‘m nou precies uitspreekt. In Instagram Stories geeft Romy maandagavond antwoord op die vraag bij een eerste prachtige selfie met het meisje. “Je spreekt het uit als ‘Djuunipur'”, schrijft ze. Ook laat ze weten dat grote zus en broer Bobby en Mozes hun nieuwe zusje ‘Djuuni’ noemen.

Niet in bed bevallen

Verder deelt Romy, die altijd bijzonder openhartig is over het moederschap en alles wat daarbij komt kijken, meer over haar eerste thuisbevalling. Bij een foto gemaakt vanuit bed schrijft ze: “Het was zo’n ontzettend mooie en bijzondere ervaring. We hadden een fantastische verloskundige die mij alle vertrouwen gaf.” Bij een pijltje richting de grond onthult ze dat Juniper precies daar – en dus niet in bed of bad – ter wereld is gekomen. “Van plat liggen moest ik instinctief niets weten en de bevalling ging zó snel.”

Lees ook
Babynieuws! Derde kindje Arie en Romy Boomsma geboren (en heeft een prachtige naam gekregen)

‘Veel gehad aan positieve bevallingsverhalen’

Romy belooft snel haar hele bevallingsverhaal uit te schrijven en te delen, zoals ze dat ook deed na de geboortes van dochter Bobby Jo (4) en zoontje Mozes Wolf (2). Ze hoopt daarmee ongetwijfeld andere moeders in spé meer vertrouwen te kunnen geven: “Zelf heb ik tijdens de laatste dagen van mijn zwangerschap zoveel gehad aan het lezen van positieve bevallingsverhalen”. Voor nu geniet de brunette nog even dubbel en dwars van de kraamtijd: “Hele dagen voeden en knuffelen in bed”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

romy boomsma juniper

romy boomsma juniper

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Juniper Ruby Boomsma is geboren op 3 juni om 19.35 na een prachtige thuisbevalling. Wij genieten volop.♥️

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma ? (@romyboomsma) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Onze dochter is geboren. Woensdag, in onze eigen slaapkamer. Prachtig was het. Juniper Ruby Boomsma. Iedereen gezond. Iedereen blij.

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Bron: Instagram Romy Boomsma | Beeld: Instagram Romy Boomsma