Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ze bestaan echt: 6 Nederlandse romcoms zónder Jim Bakkum

Ze bestaan echt: 6 Nederlandse romcoms zónder Jim Bakkum

Ze bestaan echt: 6 Nederlandse romcoms zónder Jim Bakkum

Jim Bakkum is de onbetwiste koning van de Nederlandse romcom, maar soms wil je ook wegzwijmelen zónder afgeleid te worden door zijn wasbordje, dromerige oogopslag en sexy stem. Veronica Superguide stelde een lijstje samen van 6 romantische films waar Jim niet in meespeelt.

6. Soof (2013)

Het leven van de getrouwde keukenprinses Soof (Lies Visschedijk) komt op z’n kop te staan wanneer zij een charmante danser ontmoet en zich af begint te vragen of ze wel zo gelukkig is met haar uitgebluste huwelijk. De hunk is dit keer niet Jim Bakkum, maar choreograaf Dan Karaty, die met zijn gladde moves het hart van de kijkers sneller laat slaan. Een derde deel, dat al meerdere keren is uitgesteld, staat nog in de planning.

5. Bella Donna’s (2017)

Diederik Jekel maakt meer dan wetenschappelijke programma’s. Deze slimmerik schrijft namelijk ook filmscripts! Zoals dat van Bella Donna’s. Een heerlijke meidenfilm over een groep vriendinnen die hun bucket list wil afvinken. De drie twintigers houden er allemaal hun eigen liefdesverhaaltjes op na en dat gaat gepaard met een reeks knappe mannen, zoals Thijs Römer, Manuel Broekman en Egbert-Jan Weber.

4. Mannenharten (2013)

Mannenharten is een comedy gericht op mannen, waarin het dit keer de heren zijn die worstelen met liefde en relaties. Om de vrouwelijke kijker niet te vergeten, worden de hoofdrollen gespeeld door de knapste acteurs van Nederland, zoals Barry Atsma, Daan Schuurmans en Jeroen Spitzenbergen.

3. Meskina (2021)

Ook verfrissend: een romantische comedy waarbij een vrouw een keer géén kerel zoekt om gelukkig te zijn. Nadat Leyla (Maryam Hassouni) ontdekt dat haar man een ander heeft, valt haar leven in duigen. Met de hulp van haar familie en vrienden krabbelt ze langzaam weer op. Een romcom heeft natuurlijk wel een verleidelijke hunk nodig en in Meskina zijn dat er twee; de Vlaamse Vincent Banić en Mocro Maffia-acteur Nasrdin Dchar op z’n charmantst.

2. Alles is Familie (2012)

De films in deze lijst bevatten geen Jim Bakkum, maar Thijs Römer komt wel opvallend vaak terug… In dit vervolg op hitfilm Alles is Liefde speelt de blonde god een onvruchtbare man, die samen met zijn vrouw, gespeeld door een steengoede Carice van Houten, op zoek gaat naar een geschikte zaaddonor. Die zoektocht gaat gepaard met veel humor en veel knappe mannen, zoals Benja Bruijning en Chris Zegers.

Lees ook
Hoe snel word jij verliefd op iemand? Dit zegt je sterrenbeeld over verliefdheid

1. Alles is Liefde (2007)

Alles is Liefde is het Nederlandse antwoord op Love Actually en bijna net zo leuk als de Britse klassieker. De mozaïekfilm over verschillende verliefde stellen bevat half bekend Nederland, met als grote uitzondering Jim Bakkum, die het toen veel te druk had als musicalster. De knappe jongen in deze romantische comedy is voor de verandering Valerio Zeno, die trouwens helemaal niet van de aardbodem is verdwenen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress