Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Rico Verhoeven en vriendin na 13 jaar uit elkaar: is Yolanthe daar de reden van?

Rico Verhoeven en vriendin na 13 jaar uit elkaar: is Yolanthe daar de reden van?

Rico Verhoeven en vriendin na 13 jaar uit elkaar: is Yolanthe daar de reden van?

Kickbokser Rico Verhoeven (30) en zijn partner Jacky Duchenne hebben na een relatie van dertien jaar besloten zonder elkaar verder te gaan. Dat maakt de wereldkampioen maandag bekend in ‘De Telegraaf’. Volgens hem zijn hij en Jacky uit elkaar gegroeid, maar een reactie van haar onder een recente post van niemand minder dan Yolanthe Cabau doet anders vermoeden…

Gebroken gezin

Een scheiding is wel het laatste wat Rico voor ogen had toen hij een gezin met drie kinderen stichtte met Jacky. “Mijn ouders waren toen ik klein was namelijk al niet meer bij elkaar,” aldus de kickbokser in de krant.

Heftige emoties voor gevecht met Badr

Voorafgaand aan zijn gevecht met Badr Hari op 21 december twijfelden Rico en Jacky of het verstandig was dat zij bij het gevecht aanwezig zou zijn. Het stel had al maanden problemen, wat hen allebei veel energie kostte. “Voor de wedstrijd, tijdens mijn warming-up, had ze naar mijn trainer Dennis geappt: ‘Wil Rico dat ik voor het gevecht naar de kleedkamer kom?’ Dennis wilde daar niet over beslissen en legde het bij mij neer. We hebben het altijd gedaan, dus dacht ik dat ik er goed aan zou doen om die routine maar niet te doorbreken. Maar dat was zo heftig voor me, dat ik in tranen dreigde uit te barsten. Ik kan het amper beschrijven. Alles in je lijf staat zo op scherp; elke vezel, elke emotie, alles staat honderd procent aan richting dat gevecht, ” aldus een emotionele Rico.

Tranen

“Waarom ik de tranen voelde? Alles kwam bij elkaar; het verdriet, de boosheid, de frustratie van al die maanden ervoor. Het gaat om iemand met wie je zoveel van je leven hebt gedeeld en met wie je dan nu zoveel strijd hebt. Dat doet pijn. Mijn trainer zag het, pakte me beet en ik moest een paar keer slikken. Achteraf zei Dennis dat hij misschien wel beter mijn emotionele spanningsboog had moeten doorbreken, waardoor ik enigszins met een leeg hoofd de wedstrijd in zou zijn gegaan. Maar hij wilde op dat moment, zo vlak voor de wedstrijd, het risico niet nemen. Het kon natuurlijk ook anders uitpakken. Ik wilde het weer oppakken, maar merkte dat ik in een totaal andere state of mind de wedstrijd inging. Ik stond daar als een robot.”

Uit elkaar gegroeid

Rico en Jacky, die elkaar als tieners ontmoetten, waren dertien jaar samen maar trouwden niet met elkaar. Dat was volgens de kickbokser een bewuste keuze. “Het leek mij mooi om te trouwen als onze kinderen dat ook konden mee maken. Dat ze tijdens de rest van hun leven zouden denken: wow, dat was een mooie dag. Dat had ik voor ogen.”

Therapie mocht niet meer baten

Het stel is nog wel een poosje in relatietherapie gegaan, maar hun breuk bleek helaas niet meer te lijmen. “Ik kon het alleen even loslaten als ik aan het trainen was, dat was de plek waar ik me volledig vrij voelde. Maar zodra ik weer in de auto stapte om naar huis te rijden, ging het weer malen in mijn hoofd.” Ondanks het grote verdriet denkt Verhoeven er weer bovenop te komen. “Als ik omval, sta ik altijd weer op.”

Rico en… Yolanthe?

Toch kan er getwijfeld worden aan het verhaal van Rico, want is hij niet gewoon gevallen voor de charmes van een andere vrouw? Het lijkt er sterk op dat Rico warme gevoelens heeft voor niemand minder dan Yolanthe Cabau (34), wiens relatie maar voetballer Wesley Sneijder half 2019 op de klippen liep. Dat blijkt uit een opmerkelijke reactie van Rico’s ex onder een recente post van Yolanthe…

Sneer van Jackie

Jacky lijkt zich te ergeren aan het ‘zielige’ verhaal dat Rico ophangt over de breuken wil daarom mogelijk ‘de waarheid’ graag naar buiten brengen. Onder een video die Yolanthe afgelopen week deelde, waarin te zien is hoe zoontje Xess Xava bloemen brengt en een kaarsje brandt bij het graf van opa Cabau, verscheen een opvallend bericht. “Staan de bloemen van Rico er ook bij? Die van 800 euro? Bofkont, ik heb nog nooit een Valentijnscadeau gehad!”, schreef Jackie bij de post. De reactie is inmiddels verwijderd, wat het hele verhaal nog verdachter maakt. Wat hier wel overduidelijk uit blijkt: Rico heeft een giga valentijnsboeket bij Yolanthe laten bezorgen en daar is haar overleden vader vást niet de reden van.

Lees ook
Ex-vriendin Rico Verhoeven wil Yolanthe-schade beperken (maar is totaal niet geloofwaardig)

Samen in The States

Yolanthe woont momenteel met zoontje Xess Xava in Los Angeles. Een plek waar Rico sinds een tijdje ook veel tijd doorbrengt, nu hij heeft besloten een acteercarrière in Amerika op te bouwen. Zouden daar misschien een nieuwe liefde zijn opgebloeid? Voor Yolanthe zou nieuw liefdesgeluk na een aaneenschakeling van tegenslagen in ieder geval wel een mooi begin van 2020 zijn…

Jacky’s reactie onder de post van Yolanthe:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Liefste ?

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Shownieuws | Beeld: BrunoPress