Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > René van der Gijp reageert na ophef: ‘Misschien past ons programma niet meer in de huidige tijdgeest’

René van der Gijp reageert na ophef: ‘Misschien past ons programma niet meer in de huidige tijdgeest’

René van der Gijp reageert na ophef: ‘Misschien past ons programma niet meer in de huidige tijdgeest’

Er is veel ophef onstaan door opvallende uitspraken van Johan Derksen bij Vandaag Inside. De presentator biechtte op dat hij jaren geleden een vrouw heeft gepenetreerd met een kaars. Zijn opmerking kan rekenen op veel kritiek. René van der Gijp is van mening dat het programma wellicht wat aanpassingen nodig heeft, om ophef te voorkomen. 

René van der Gijp reageert

Johan Derksen deed dinsdagavond opvallende uitspraken tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Hij vertelde tijdens de live-uitzending over hoe hij in zijn jongere jaren een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een kaars. Hij zei dat hij er niet trots op was, maar vertelde het verhaal wel met een glimlach. Tijdens de uitzending werd lachten de andere presentatoren om het verhaal. De uitspraken van Johan en de reacties van de mede-presentatoren leidde tot veel boze reacties op sociale media.

Mede-presentator René van der Gijp reageerde de avond erna op het voorval. René stelde voor dat het een goed idee is om Vandaag Inside niet meer live op te nemen, maar van tevoren. Op deze manier kunnen de ‘foute grappen waar gedoe over komt’ makkelijk verwijderd worden uit de uitzending, om ophef te voorkomen. Ook geeft hij toe dat het programma misschien geen toekomst meer heeft. “Misschien past ons programma niet meer in de huidige tijdgeest.”

Johan vindt dit een slecht idee. Hij is bang dat dit ‘de spontaniteit uit het programma haalt’. Johan vindt het programma live-uitzenden belangrijk en trekt zich niks aan van de kritiek. “Er zijn nog steeds mensen die ons leuk vinden. Alleen die woke-cancelcultuur valt elke keer over ons heen.”

Twee keer nadenken

René vertelde dat hij zich anders gedraagt sinds hij in 2018 een grap maakte op televisie door als vrouw verkleed te gaan. Hij wilde hiermee VRT-presentator Boudewijn van Spilbeeck parodiëren, die besloot als vrouw verder door het leven te gaan. Hier was veel ophef over ontstaan. Sindsdien denkt René meer na over wat hij zegt. “Ik slik vijftien grappen per week in”, aldus René.

Lees ook
Johnny de Mol stopt per direct met talkshow na beschuldiging seksueel misbruik

Vertrek van tafelgasten

Roos Schlikker, tafeldame bij Vandaag Inside, heeft laten weten dat ze opstapt naar aanleiding van de uitspraken van Johan Derksen. Roos doet dit naar aanleiding van de oproep van presentatrice Margriet Vroomans, die riep”dat geen enkele vrouw meer gast wil zijn in dit ranzige programma waar een verkrachter de lachers op zijn hand krijgt”.

Roos had eerder aangegeven dat ze heel blij was om tafelgast te zijn bij het pogramma, maar haar medewerking zal ze vanaf nu niet meer verlenen. Het is nog niet bekend of andere BN’ers haar voorbeeld zullen volgen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, Story | Beeld: Brunopress