Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Renate Gerschtanowitz onthult reden van haar plotselinge vertrek bij SBS

Renate Gerschtanowitz onthult reden van haar plotselinge vertrek bij SBS

Renate Gerschtanowitz onthult reden van haar plotselinge vertrek bij SBS

Renate Gerschtanowitz wist vorige week iedereen te verbazen toen ze bekendmaakte afscheid te nemen van SBS. Ondanks dat haar contract nog niet afliep bij de zender, nam ze ontslag. Een onverwachte zet, waarover ze nu in een interview voor opheldering zorgt.

Volgens de presentatrice heeft haar vertrek te maken met het feit dat ze bijna veertig is en al meer dan de helft van haar leven aan het werk is. “Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat ik met pensioen ga”, benadrukt Renate tegenover Grazia. “Ik heb de Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’ en ‘van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan’. Maar het is wel lekker om even helemaal niets te moeten en te kunnen bedenken: waar word ik nu echt gelukkig van?”

Lees ook
Zó ziet het knappe gezin van Winston en Renate Gerschtanowitz er nu uit

Geen plan B

Hoewel ze geen plan B heeft, heeft ze toch besloten haar ontslag in te dienen. “Ik geloof niet dat televisie nog een jarenlange toekomst heeft. Er zijn tegenwoordig zo veel andere manieren om jezelf te profileren en ontwikkelen. Het ondernemerschap? Wie weet, maar er ligt nog geen businessplan. Ik heb heel veel tijd en energie.” Renate sluit af: “Dat heb ik jarenlang vol overgave in Shownieuws gestopt. Nu wil ik dat ergens anders voor gebruiken. Dat wil niet zeggen dat ik niets meer met tv te maken wil hebben, absoluut niet. Maar het moet wel iets toevoegen aan mijn leven. Met Shownieuws had ik dat idee niet meer.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: ANP