Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nieuwe rel rondom Akwasi: glazenwasser deelt woonplaats en foto’s van nieuw huis van rapper

Nieuwe rel rondom Akwasi: glazenwasser deelt woonplaats en foto’s van nieuw huis van rapper

Nieuwe rel rondom Akwasi: glazenwasser deelt woonplaats en foto’s van nieuw huis van rapper

Rapper en activist Akwasi voelt zich naar eigen zeggen niet meer veilig in zijn eigen, nieuwe huis. Iemand die betrokken was bij de oplevering van zijn koophuis, heeft foto’s van het pand en Akwasi’s nieuwe woonplaats gepubliceerd onder het mom van: ‘Hij zegt het zo slecht te hebben in Nederland, maar dat valt in de praktijk allemaal best mee’.

Medelijden met Akwasi

De man deelde de beelden in de Facebookgroep Glazenwassers United. “Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren, dus meer respect graag”, schreef hij erbij. Een maand geleden onthulde Story dat Akwasi ook voor de helft eigenaar is van een vastgoedproject in Weesp ter waarde van 6,4 miljoen euro. “Hij zit extreem goed in de slappe was”, schreef het weekblad.

‘Dit is toch niet normaal?’

Akwasi deelde zelf het bericht van de man in zijn Instagram Stories. “Ik wil graag dat je dit ziet. Mijn gloednieuwe koopwoning die binnenkort opgeleverd moet worden, is met foto’s in een privé Facebookgroep verschenen. Dit mag niet en dit hoort niet… mijn rechten zijn fundamenteel geschonden”, aldus Akwasi. “Ik zou mezelf veilig moeten voelen in mijn eigen huis, maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt…” In hoofdletters vervolgt hij: “DIT IS TOCH NIET NORMAAL?”

Heftige reacties

De reacties onder het bericht van de man waren tamelijk schrikbarend. “Hang maar een handgranaat aan de deur” en “steek het huis maar in de brand”, viel onder meer te lezen in de comments. Inmiddels zijn zowel de Facebookgroep, als de -pagina van het bedrijf en de man zelf offline gehaald.

Vervolgstappen

De beheerder van de Facebookgroep zegt geschokt te zijn door het bericht. “De post heeft mij helaas later bereikt dan het nieuws, anders had ik hier ingegrepen”, vertelt hij dinsdag aan Hart van Nederland. De glazenwasser die het bericht deelde, is na een gesprek uit de groep gezet. “We hebben hem duidelijk gemaakt dat er voor hem geen plaats is in Glazenwassers United.” Dinsdagavond beraden de andere beheerders van de groep zich over de leden die racistisch reageerden onder het bericht van de man. “Dat er vervolgstappen komen, mag duidelijk zijn”, verzekert hij.

Per direct op non-actief

RTL Nieuws weet inmiddels te melden dat de man die de foto’s deelde van het nieuwe huis van Akwasi, door zijn werkgever ook op non-actief is gezet. In een reactie laat de directeur van het schoonmaakbedrijf weten dat het afstand doet van zijn uitspraken. “Dit gaat echt te ver. We hebben gisteren per direct deze werknemer op non-actief gezet. Wij distantiëren ons als bedrijf van de uitspraken die deze werknemer privé doet.”

Lees ook
(Over)verhitte discussie tussen Beau en Akwasi: ‘geschreeuw’ en gefrustreerde medegasten

Akwaaie koppen

Vorige maand was de rapper vanwege het racismedebat en de Black lives Matter-protesten één van de meest besproken artiesten van het land. Nadat hij op de Amsterdamse Dam enkele gewelddadige uitspraken had gedaan over Zwarte Piet, brak een ongekende rel los in Nederland.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

rare pic of myself @ home.

Een bericht gedeeld door Λ K W Λ S I | ANTONKAREL ?? (@akwasion) op

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress