Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > BN’ers en royals rouwen om Bibian Mentel: ‘Iedereen die je hebt geraakt, is een beter mens geworden’

BN’ers en royals rouwen om Bibian Mentel: ‘Iedereen die je hebt geraakt, is een beter mens geworden’

BN’ers en royals rouwen om Bibian Mentel: ‘Iedereen die je hebt geraakt, is een beter mens geworden’

Nederland rouwt massaal om Bibian Mentel, die gisteren overleed aan kanker, na 21 jaar tegen de ziekte gestreden te hebben. Niet alleen BN’ers hebben bedroefd gereageerd op het nieuws, maar ook politici en leden van het koninklijk huis. Op sociale media regent het eerbetonen aan de paralympisch snowboardkampioene (48) en zijn er veel steunbetuigingen aan haar gezin.

Royal reacties

Prins Constantijn en prins Pieter Christiaan hebben Bibian Mentel herdacht op Twitter. Constantijn begint zijn bericht met een citaat van Mentel: “Verdriet is goed, maar je moet er niet in verdrinken.” De prins bedankt haar ook voor alles dat ze heeft gegeven en heeft gedeeld. “Iedereen die je hebt geraakt met je optimisme en doorzettingskracht is een beter mens geworden. Rust zacht.” Pieter Christiaan schrijft dat hij “mooie herinneringen” heeft aan de paralympisch snowboardkampioene (48) en hij zal haar missen. De prins deelt ook een foto van hem en Mentel tijdens de Laureus Sport Awards. “Wat een bijzondere, immer optimistische en sterke vrouw. Groot gemis”, schrijft hij.

Lees ook
Man Bibian Mentel: ‘Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar’

Politici bedroefd

Ook minister-president Mark Rutte reageerde bedroefd. “Een icoon van de Nederlandse paralympische sport. Met haar positiviteit en immense doorzettingsvermogen een voorbeeld voor ons allen. Ik wens haar nabestaanden veel sterkte met dit grote en verdrietige verlies”, laat hij op Twitter weten. Sportminister Tamara van Ark memoreert Mentel. “Nederland heeft een fantastisch mens en snowboarder verloren. Bibian zette met de #mentelityfoundation paralympisch sporten nog meer op de kaart. Niet alleen door haar prestaties, maar ook door haar levenslust inspireerde ze mij en vele anderen. Ik wens haar familie veel sterkte”, twittert ze. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid): “Wat ontzettend verdrietig. Dag lieve Bibian Mentel. Je veerkracht, levenslust en optimisme zijn een inspiratie voor ons allemaal. Heel veel sterkte voor haar nabestaanden.”

BN’ers in rouw

Özcan Akyol, die Mentel mocht interviewen in het tv-programma Sterren op het doek, noemt haar stoer en uniek. “Zelden iemand gezien die zó vastbesloten was om zich niet uit het veld te laten slaan door die vreselijke ziekte. Altijd optimistisch. Altijd die lach”, schrijft hij op Twitter.

Laatste beelden, mooi woorden

Bas Smit haalde samen met John Ewbank de afgelopen twee weken geld op voor Bibian’s Mentelity Foundation met zijn Sörstromming Challenge. Bibian bedankte hem afgelopen weekend nog in een video voor de actie, een video die Bas nu deelt met zijn volgers. Zangeres Samantha Steenwijk gaat haar “lieve vriendin” missen, twittert ze. “Ik ben zo dankbaar dat ik vorige week nog op de rand van je bed mocht zitten om samen te lachen, te huilen en om te zeggen dat we van elkaar houden, al wist ik dat de ’tot de volgende keer’ niet meer ging lukken.”

Hele rits namen

Claudia de Breij herinnert zich op Instagram een potje tafeltennis van afgelopen zomer tijdens opnames van het programma De 3 sterren camping. “Dat was allemaal maar keet, maar de gesprekken die we daar hadden, voor maar vooral achter de schermen (ook met je lieve man Edwin) maakten diepe indruk op me. Het was een eer om je te leren kennen en ik ben dankbaar dat onze levens even kruisten. Voor de mensen die hun leven met je deelden heel veel liefde en sterkte. Jouw lessen zal ik proberen in de praktijk te brengen. Rust in vrede.” Ook onder anderen Humberto Tan, Fred van Leer, Luuk Ikink, Jan de Hoop, Jack van Gelder, Hélène Hendriks, Lucille Werner en Ronnie Flex staan op Twitter en Instagram stil bij het overlijden van Mentel.

Sporters danken Bibian

Verder laten diverse sporters van zich horen. “De hemel is een stralende ster rijker. Een van de meest inspirerende (sport)mensen op deze aarde is niet meer”, schrijft Dafne Schippers op Twitter. “Rust zacht Bibian Mentel, sterkte aan de familie & vrienden. Laten we haar woorden voor altijd onthouden; verzamelen herinneringen en geen bezittingen!” meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst laat weten: “Rust zacht, lieve Bibian Mentel. Bedankt voor al je inspiratie, je bent een geweldig mens.”

Lees ook
Een ijsster aan de hemel: snowboardkampioene Bibian Mentel (48) overleden

Voorbeeld voor kinderen

“Lieve Bibian, zonder jou voelen we ons leeg. Je keek naar mogelijkheden, naar kansen en dromen najagen, Je bent een groot voorbeeld voor alle kinderen met een beperking, maar ook voor ons. We gaan je missen”, schrijft de Johan Cruyff Foundation. Mentel opende afgelopen dinsdag nog haar eigen Cruyff Court bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Claudia de Breij (@claudiadebreij)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan)

Bron: ANP | Beeld: Bart Honing voor Flair