Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Raven van Dorst over hermafrodiet zijn: ‘Ik heb altijd gedacht dat er iets mis met me was’

Raven van Dorst over hermafrodiet zijn: ‘Ik heb altijd gedacht dat er iets mis met me was’

Raven van Dorst over hermafrodiet zijn: ‘Ik heb altijd gedacht dat er iets mis met me was’

In het tv-programma Zomergasten heeft Raven van Dorst zondag gedeeld hoe hen erachter kwam dat hen hermafrodiet was. Pas na een bezoek aan de gynaecoloog kwam de presentator erachter wat hun al die jaren niet verteld was.

“Ik heb altijd gedacht dat er iets mis met me was”, zegt Raven over “dat hele hermafrodiet zijn” tegen presentatrice Janine Abbring. Pas halverwege diens twintiger jaren kwam Raven er bij een bezoek aan de gynaecoloog achter “hoe het echt zat”, vertelt de 37-jarige Raven.

Bij de gynaecoloog

“Ik had pijn, want mijn ex-vriendin had destijds heel lange nagels”, zegt Raven lachend over waarom hen überhaupt bij de gynaecoloog zat. “Hij zei toen ‘ik wil je graag onderzoeken, want ik heb nog nooit een hermafrodiet in mijn stoel gehad.’ Ik wist meteen wat hij bedoelde”, aldus de presentator.

“Er is nooit echt duidelijk gezegd ‘dit is wat er aan de hand is met jou.’ Maar op dat moment in die stoel viel het kwartje”, vervolgt de presentator. “Dat werd me toen hardhandig voor m’n gezicht gehouden.”

Lees ook
Wow: zóveel moet prinses Amalia maandelijks betalen voor haar studentenhuis

Paspoort met ‘X’

Afgelopen juni liet Raven via Instagram weten ‘eindelijk een nieuw paspoort’ aan te mogen vragen. Het gaat om een paspoort waarin het geslacht als genderneutraal (X) omschreven staat.

Bij de nieuwe paspoortfoto schrijft Raven: “Je zou het misschien niet zeggen, maar deze hermie is superblij dat die vandaag èindelijk een nieuw paspoort mag gaan aanvragen. Kostte even 37 jaar, maar dan heb je ook wat. Speciaal m’n snor laten staan voor de gelegenheid.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress