Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Quinty Trustfull openhartig over loodzware zorg voor vader: ‘Ik weet niet hoe, ik deed het gewoon’

Quinty Trustfull openhartig over loodzware zorg voor vader: ‘Ik weet niet hoe, ik deed het gewoon’

Quinty Trustfull openhartig over loodzware zorg voor vader: ‘Ik weet niet hoe, ik deed het gewoon’

Vorig jaar verloor presentatrice Quinty Trustfull haar vader. Hoewel ze hem verschrikkelijk mist en de omstandigheden bijzonder verdrietig waren, kijkt de 48-jarige voetbalvrouw met tevredenheid terug op de manier waarop ze afscheid van hem heeft kunnen nemen.

‘Liefde is ook kunnen loslaten’

“Mijn vader had geknokt en gestreden. Maar hij kon niet meer. Hij was op. Hij kon niet meer zo goed articuleren, maar hij zei: ‘Een leven vol liefde, het is goed zo’. En hoe moeilijk het ook was, op dat moment begreep ik dat liefde ook betekent: kunnen loslaten. Ik zei: ‘Ik hou zoveel van je dat ik het begrijp, pap’. Want dit was geen leven voor mijn vader”, vertelt Quinty in het nieuwste nummer van Nouveau.

Oerkracht

Vader Cees van den Broek kreeg meer dan een jaar geleden een herseninfarct, waardoor zijn rechterkant verlamd raakte. Door het hersenletsel kreeg hij niet alleen een spraakstoornis, maar belandde hij ook in een delier. Omdat er in het verpleeghuis een tekort aan werknemers was, hielpen Quinty, haar zus en de partner van haar vader mee. “Soms moest ik er wel vier, vijf keer per nacht voor hem uit. Liep ik door de tuin om hem op te tillen of om te draaien. De arts vroeg later: hoe heb je dat in je eentje als vrouw voor elkaar gekregen? Ik wist het niet. Ik heb het gewoon gedaan.”

Lees ook
Quinty Trustfull over beroemde schoondochter: ‘Ik mag me gelukkig prijzen’

‘Ik heb gedaan wat ik kon’

Dat de vader van Quinty, die tevens haar buurman (“de leukste ever”) was, op dezelfde begraafplaats als haar moeder terecht kon, verzacht de pijn enigszins. “Het gemis blijft, en zijn energie is weg uit het huis. Heel raar. Maar het voelt oké nu. En ik kijk met een glimlach terug op die periode. Ik heb alles voor hem gedaan wat ik had kunnen doen, samen met zijn partner en mijn zus.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress