Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Don’t Cha: oprichter Pussycat Dolls klaagt Nicole aan en voorkomt zo reünie

Don’t Cha: oprichter Pussycat Dolls klaagt Nicole aan en voorkomt zo reünie

Don’t Cha: oprichter Pussycat Dolls klaagt Nicole aan en voorkomt zo reünie

Een reünie van de Pussycat Dolls zit er vooralsnog niet in. Hoewel oprichter Robin Antin al jaren bezig is om het voor elkaar te krijgen, heeft ze nu leadzangeres Nicole Scherzinger aangeklaagd. ‘Belachelijk en vals’, reageert Nicole. 

Nicole weigert reünietournee

Robin heeft de leadzangeres aangeklaagd omdat Scherzinger weigert op te treden tijdens een reünietournee en omdat ze haar voorwaarden heeft veranderd. Zo eist nicole onder andere alle creatieve en financiële controle te krijgen, aldus de aanklacht.

Al jaren bezig met onderhandelen

Robin zegt al twee jaar bezig te zijn met de onderhandelingen over de herlancering van de Pussycat Dolls, een populaire meidengroep die in 2010 stopte. In 2019 werd afgesproken dat Scherzinger nauw betrokken zou zijn bij de organisatie van de tournee. In ruil daarvoor zou de zangeres 49 procent van de aandelen en winst ontvangen. Antin zou de overige 51 procent krijgen. Door de coronapandemie werd de reünie uitgesteld en in april dit jaar kwam Nicole met nieuwe voorwaarden voor de overeenkomst. De zangeres weigert volgens de oprichter deel te nemen aan de reünietournee als niet aan de voorwaarden wordt voldaan.

Lees ook: 
#BritneyFree? Vader Spears stapt op als toezichthouder, maar zit er een addertje onder het gras?

‘Robin leende 600.000 dollar van Nicole’

Volgens de advocaat is de aanklacht van Robin een wanhopige poging om geld te vangen. Ze zou meer dan 600.000 dollar hebben geleend van Nicole om de tournee op te zetten. Dat geld is nog niet terugbetaald en daarom probeert Robin op deze manier haar hachje te redden, aldus de advocaat. Over de inhoud van de gewijzigde voorwaarden laat hij verder niets los. Nicole laat via haar advocaat weten wel enorm uit te kijken naar een reünietournee van de Pussycat Dolls, bekend van hits als Don’t Cha en Buttons. “Maar dat gaat onder deze voorwaarden niet gebeuren”, stelt King.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images