Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prinses Amalia krijgt professionele hulp voor haar psychische gezondheid: ‘Ik vind het geen taboe’

Prinses Amalia krijgt professionele hulp voor haar psychische gezondheid: ‘Ik vind het geen taboe’

Prinses Amalia krijgt professionele hulp voor haar psychische gezondheid: ‘Ik vind het geen taboe’

Onze prinses Amalia heeft laten weten dat ze regelmatig met een professional praat over haar psychische gezondheid. In de gesprekken met Claudia de Breij voor het boek Amalia dat dinsdag verschijnt laat de prinses weten dat ze dit geen taboe vindt. 

Kinderpsychiater

Het boek Amalia, geschreven door Claudia de Breij, zal dinsdag verschijnen ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van onze troonopvolger. In het boek wordt duidelijk dat haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, een kinderpsychiater hebben ingeschakeld toen bleek dat Amalia met zichzelf in de knoop zat op de basisschool vanwege medeleerlingen.

Tegenwoordig kan de prinses soms ook wel wat psychologische hulp gebruiken en zoekt ze af en toe een psycholoog op. Niet zo gek natuurlijk dat ze soms hulp kan gebruiken, vanwege alle media-aandacht en de zware taken die op haar schouders rusten als prinses. “Ik vind het geen taboe. En geen probleem om dat in het openbaar te zeggen. Soms wordt het me allemaal te veel en dan praat ik met iemand. Als ik er behoefte aan heb, maak ik een afspraak. Even je hart luchten en dan ben ik weer voor een maand klaar”, vertelt de prinses.

Lees ook
‘Als Amalia lesbisch is, moet ze ook koningin kunnen worden’

Psychische gezondheid

Amalia vindt het erg belangrijk om aan haar psychische gezondheid te werken, zeker ook omdat psychische problemen in de familie voorkomen. Haar tante Inés Zorreguiete, de jongste zus van koningin Máxima, heeft in 2018 besloten om een einde te maken aan haar leven. “Ik probeer maar te denken dat ze het beter heeft nu. Dat ze bij mijn opa is”, zegt de prinses hier over. Als ze de kerk bezoekt steekt ze waar dat mogelijk is vier kaarsjes op. Eén voor Inés, één voor oom prins Friso, en twee voor haar overleden groot ouders prins Claus en Jorge Zorreguieta.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress