Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prinses Amalia doelwit voor juicechannels: ‘Als ze kotsend uit de kroeg komt en wij hebben beeld, deel ik dat’

Prinses Amalia doelwit voor juicechannels: ‘Als ze kotsend uit de kroeg komt en wij hebben beeld, deel ik dat’

Prinses Amalia doelwit voor juicechannels: ‘Als ze kotsend uit de kroeg komt en wij hebben beeld, deel ik dat’

Kroonprinses Amalia begint vandaag haar studentenleven in Amsterdam. Iedereen is natuurlijk benieuwd wat Amalia allemaal zal ondernemen. Aangezien elke student 24/7 op diens telefoon zit, wordt alles vastgelegd op de gevoelige plaat. Prinses Amalia wordt hierdoor ook doelwit voor juicechannels die graag scoops over haar delen. 

Mediacode

Amalia gaat de studie politics, psychology, law and economics (PPLE) volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Om dit heugelijke moment vast te leggen is er een fotoshoot ingepland voor journalisten. Daarna is het in principe de bedoeling dat de prinses haar studententijd zo privé mogelijk kan beleven. Dit is volgens de regels van de zogeheten Mediacode.

In 2005 heeft Koning Willem-Alexander de Mediacode bedacht. Die code houdt in dat journalisten en paparazzi geen foto’s en video’s mogen maken van de Koninklijke familie, wanneer zij in privé setting zijn.

Het Koninklijk Huis nodigt de journalisten die zich hier netjes aan houden, een paar keer per jaar uit voor de zogeheten mediamomenten. Daar mogen ze allerlei foto’s maken van het Koninklijke gezin. Journalisten die zich niet gehouden hebben aan de Mediacode worden niet uitgenodigd. De koning kan journalisten voor de rechter slepen als ze zich niet aan de Mediacode houden en toch privéfoto’s delen van de koninklijke familie.

Lees ook
Wow: zóveel moet prinses Amalia maandelijks betalen voor haar studentenhuis in hartje Amsterdam

Juicechannels over prinses Amalia

Het is dus niet de bedoeling dat er privéfoto’s of feestfoto’s van de kroonprinses op het internet verschijnen. Maar juicechannels zijn zeker wel geïnteresseerd in het plaatsen van privébeelden van prinses Amalia. Aan RTL Nieuws vertelt Dennis Schouten, van het roddelkanaal Roddelpraat, dat als er een filmpje van dronken Amalia uitlekt, hij dat meteen zal publiceren.

“Misschien heeft Amalia niet voor haar bekendheid gekozen, maar ik vind het onzin dat zij anders behandeld zou moeten worden dan welke bekende persoon dan ook.” Dennis vervolgt: “Als zij kotsend uit een kroeg komt gerold en wij hebben beeld, zal ik geen seconde twijfelen en dat delen. Dan heeft zij een leuke avond gehad en wij een mooi verhaal, niks aan de hand.”

Dit betekent echter niet dat Roddelpraat alles maar klakkeloos online gooit. “De grens ligt wat ons betreft bij als zij bijvoorbeeld vervelend zou worden benaderd door iemand op straat, of er is een andere gebeurtenis die door haar als traumatisch ervaren zou kunnen worden. Dan publiceren we uiteraard niet, zoals we dat ook bij een ander niet zouden doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images