Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Amalia heeft haar keuze gemaakt: prinses gaat studeren in Amsterdam

Amalia heeft haar keuze gemaakt: prinses gaat studeren in Amsterdam

Amalia heeft haar keuze gemaakt: prinses gaat studeren in Amsterdam

Opmerkelijk nieuws: kroonprinses Amalia gaat studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Waarom dat opmerkelijk is? Het is anders dan normaal, want haar koninklijke voorgangers volgden allemaal een universitaire studie in Leiden. Daar brengt Amalia nu verandering in. 

Amalia gaat op kamers

Amalia start aankomend schooljaar met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Een hele mond vol. De studie bevat een aanmeld- en selectieprocedure. En Amalia mag dan wel onze kroonprinses zijn, ook zij heeft deze procedures volledig doorlopen. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

De prinses zal niet op en neer gaan reizen. Per september gaat ze niet alleen in Amsterdam studeren, ze gaat er ook wonen. Hiervoor is een woonruimte gehuurd die ze deelt met andere studenten.

Lees ook
Exclusief kiekje op Instagram van Amalia’s stage tijdens haar tussenjaar

Niet volgens traditie

Dat Amalia ervoor kiest in Amsterdam te gaan studeren is opvallend. Zo studeerden andere leden van het Koningshuis voorheen altijd in Leiden. Amalia’s vader Willem-Alexander begon in 1987 aan zijn studie Geschiedenis in Leiden en ontving daar een eredoctoraat. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn moeder Beatrix, tante Margriet en zijn oma Juliana.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Brunopress