Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Argentijns roddelblad noemt prinses Amalia ‘plus size’ en kan rekenen op lading kritiek: ‘Schande’

Argentijns roddelblad noemt prinses Amalia ‘plus size’ en kan rekenen op lading kritiek: ‘Schande’

Argentijns roddelblad noemt prinses Amalia ‘plus size’ en kan rekenen op lading kritiek: ‘Schande’

In Argentijnse media is donderdag met woede en verontwaardiging gereageerd op de voorpagina van het roddelblad Caras. Dat heeft in de jongste editie een foto geplaatst van koningin Máxima en oudste dochter prinses Amalia, gemaakt tijdens de fotosessie afgelopen vrijdag in de tuin van paleis Huis ten Bosch. ‘De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plus size’ luidde de begeleidende tekst, die ook op sociale media een storm van kritiek veroorzaakte.

Prinses Amalia

De focus op het lichaam van Amalia (16) wordt van alle kanten veroordeeld en de twee grootste nationale kranten Clarín en La Nacion trekken stevig van leer tegen de stigmatiserende opmerkingen van Caras. Dat schreef op de voorpagina ook dat de prinses eerder slachtoffer was van pesten, maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders. Kortom, aldus het blad, ‘een prinses die haar puberteit zonder taboes beleeft en haar figuur van echte vrouw verdedigt’.

Kritiek

“Wat is een’ plus size’-look? Het nieuwe eufemisme om te zeggen ‘dik’?”, vraagt Lala Pasquinelli van de organisatie Mujeres que no fueron tapa (Vrouwen die de voorpagina niet halen) zich af in gesprek met Teleshow. “Is het niet pesten om op de omslag van een tijdschrift te wijzen op het lichaam van een tiener en aan te geven dat ‘ze niet aan de norm voldoet’ omdat het ‘plus size’ is? Omdat je geen slanke prinses bent? Waar moet je je tegen verdedigen?” Ook in de radioshow Los Angeles de la Mañana werd commentaar geleverd. “Je moet praten over de waarden die mensen hebben, niet of ze dik of mager zijn”, zei Fernanda Iglesias boos.

Schande

Pasquinelli en anderen wijzen erop dat Amalia niet wordt beoordeeld op haar verdiensten, op haar studie of andere zaken, maar alleen op haar uiterlijk. “Daar hebben vrouwen hun hele leven mee te maken, dat iedereen het recht meent te hebben om een deel van ons lichaam als verkeerd, mislukt of lelijk aan te duiden.” De publicatie wordt op sociale media ‘beledigend’, ‘misdadig’ en ‘gewelddadig’ genoemd. “Wat een schande deze bijbel van de hersenlozen”, aldus een andere reactie. “Ze draagt haar ‘plus size look’ niet met trots. Ze kleedt zich aan, er wordt een foto gemaakt. Punt uit.”

Lees ook
Koningspaar over toekomstplannen prinses Amalia: ‘Ze gaat de wijde wereld verkennen’

Verdediging

Adjunct-hoofdredacteur Héctor Maugeri van Caras verdedigde de keuze door te zeggen dat Amalia juist is gekozen als voorbeeld voor andere meisjes die worden gepest, om te laten zien dat ze zich niet hoeven te schamen. De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten niet te reageren op de publicatie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LA TAPA DE ESTA SEMANA – Amalia y Máxima. Karina Jelinek en Nordelta y el casamiento de Menem y Zulema. ¡MUCHO MÁS! #caras27años

Een bericht gedeeld door CARAS (@revistacaras) op

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram