Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prinses Amalia ontving doodsbedreigingen van ex-militair via Instagram: ‘Geen ontkomen aan, meisje’

Prinses Amalia ontving doodsbedreigingen van ex-militair via Instagram: ‘Geen ontkomen aan, meisje’

Prinses Amalia ontving doodsbedreigingen van ex-militair via Instagram: ‘Geen ontkomen aan, meisje’

Prinses Amalia (16) zou eerder dit jaar meerdere haatdragende berichten hebben ontvangen via Instagram. Niet alleen kreeg ze doodsbedreigingen, ook werd in januari meermaals gedreigd met verkrachting dan wel aanranding. De voormalig militair achter die doodsbedreigingen – de 31-jarige Wouter G. uit Zwolle – moest vandaag voor de eerste keer voorkomen.

Prinses Amalia met dood bedreigd

In de pro-formazitting kwamen enkele berichten van Wouter G. aan de orde. Hij bedreigde haar met de dood en verzond onder meer naar de kroonprinses: “Ja, meisje. Er is geen ontkomen aan”, en ook: “Mijn haat richting jou wordt steeds groter”.

Seksuele handelingen

Daar bleef het niet bij. Ook schreef de man in kwestie dat hij de prinses zou opzoeken op haar school in Den Haag, en dat als “zij wiet zou ruiken, dat hij dat dan was”. Daarnaast zei hij ook seksuele handelingen met haar te willen uitvoeren. Zo zou hij Koningsdag bezoeken en haar dan “onverwachts op de bek” pakken, luidde het bericht.

Goede vriend

Ook een goede vriend (en volgens de Duitse pers het eerste vriendje) van de prinses, Brent, moest het ontgelden. “Ik wil je (…) likken en je met mijn (…) laten stikken. Je om Brent laten snikken. Dan steek ik hem in de brand, want Brent moet aan de kant”, zou Wouter G. naar prinses Amalia gestuurd hebben. “Ik ben aan het sparen voor een pistool. Ik kom dan uit een riool om iemand neer te schieten.”

Bedreigen

Ook Brent zelf ontving bedreigingen van deze persoon. “Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie.” Wouter G. verstuurde de haatdragende berichtende naar een fanaccount van Amalia, waarschijnlijk niet wetende dat de prinses hier niet achter zit.

Lees ook
Duitse media weten het zeker: ‘Dít is het eerste vriendje van prinses Amalia’

Koningsdag 2020

Hoewel Wouter G. dreigde naar de Koningsdag-evenementen te komen om daar Amalia iets aan te doen, was de prinses gelukkig – net als de rest van Nederland – gewoon thuis afgelopen maandag. Vanuit Paleis Huis ten Bosch maakte de koninklijke familie er het beste van, zo was ook te zien op meerdere foto’s van die dag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit jaar wordt #Koningsdag thuis gevierd. Ook door de Koning en zijn gezin. Kort na 10.00 uur spreekt de Koning een korte boodschap uit via o.a. NPO1 en daarna ook via Koningsdagthuis.nl en de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis.⠀ ⠀ Voorafgaand wordt door heel Nederland het Wilhelmus gezongen en meegespeeld met het Koninklijk Concertgebouworkest. De Koninklijke Familie sluit gedurende de dag bij verschillende online activiteiten aan. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met de Nationale Toost. #koningsdagthuis⠀ ⠀ Volg vandaag de #Koningsdagthuis van de Koninklijke Familie via de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis en Koningsdagthuis.nl.⠀ ⠀ ⠀ #koninklijkgezin #thuis #koning #koningin #prinsessen #koningwillemalexander #koninginmáxima #prinsesamalia #prinsesalexia #prinsesariane #paleishuistenbosch #kingsday #royalfamily #oranjethuis #denhaag @koningsdagthuis ?RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl, NU.nl | Beeld: Brunopress, Instagram