Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Grote stap voor dochter Willem-Alexander en Máxima: prinses Alexia vertrekt naar het buitenland

Grote stap voor dochter Willem-Alexander en Máxima: prinses Alexia vertrekt naar het buitenland

Grote stap voor dochter Willem-Alexander en Máxima: prinses Alexia vertrekt naar het buitenland

Een grote stap voor de middelste dochter van koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49). De vijftienjarige prinses Alexia gaat na de zomer studeren aan het United World College of the Atlantic in Wales, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag bekendgemaakt. Ze treedt daarmee in de voetsporen van haar vader.

Prinses Alexia vertrekt naar buitenland

Prinses Alexia zit nu nog in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. In Wales zal ze opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat. Koning Willem-Alexander ging van 1983 tot 1985 naar het Atlantic College. Tegenwoordig is hij beschermheer van de school.

Niet de enige royal

Alexia komt tijdens haar tijd waarschijnlijk de Spaanse prinses Leonor, dochter van koning Felipe en koningin Letizia, tegen. Vorige maand werd bekend dat zij een tweejarige studie gaat volgen aan het Atlantic College. Recent ging ook prinses Elisabeth van België, de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, naar Wales.

Lees ook
Koning Willem-Alexander over thuisonderwijs dochters: ‘De motivatie is weg’

Thuisonderwijs bij de Oranjes

Onlangs deed Willem-Alexander een boekje open over zijn dochters – prinsessen Amalia (17), Alexia (15) en Ariane (13) – het thuisonderwijs ervaren. “Het gaat gelukkig heel goed, maar je merkt wel dat de motivatie weg is. Dat het steeds lastiger is om energie op te brengen”, aldus de koning in een eerder interview. “En dat ze het erg missen om gewoon weer op school te zijn en ze missen hun vriendinnetjes en vriendjes. En ja, de oudste zit dus wel ’s middags op school want die heeft eindexamen. Maar voor de rest is het echt hopelijk zo snel mogelijk weer terug naar school.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram