Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prinses Alexia voor het eerst openhartig over koning Willem-Alexander en koningin Máxima als ouders

Prinses Alexia voor het eerst openhartig over koning Willem-Alexander en koningin Máxima als ouders

Prinses Alexia voor het eerst openhartig over koning Willem-Alexander en koningin Máxima als ouders

Voor het eerst in de geschiedenis is er een boekje opengedaan over de opvoeding door koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima. Prinses Alexia, de middelste dochter van het stel, is heel erg te spreken over hoe het koninklijke paar het doet. In een online Q&A-sessie met YouTuber Enzo Knol zegt de veertienjarige “echt heel goede ouders” te hebben.

Prinses Alexia over ouders

Enzo vroeg Máxima hoe het er achter de schermen aan toe ging in het paleis. De koningin vond toen dat Alexia die vraag beter kon beantwoorden. “Ik vind, gezien het werk wat mijn moeder altijd doet, dat ze het heel goed doet”, begon de veertienjarige prinses.

Veel tijd samen doorbrengen

“Ze moet heel veel tijd besteden aan haar baan natuurlijk maar ze is er altijd en zo niet dan zijn er altijd weer dingen die we samen kunnen doen. Ik breng nog steeds heel veel tijd met haar door en wij allemaal. Ik vind mijn ouders echt heel goede ouders”, zo zei Alexia spontaan. Máxima reageerde daar enthousiast op: “Dit was niet scripted.”

Lees ook
Hilarisch: prinses Alexia loopt te ‘kutten’ op de piste en blijkt ook maar gewoon een normale tiener

Beetje stress

“Soms is er natuurlijk wel een beetje stress”, vervolgde Alexia. “Maar ik denk dat bij alle ouders dat ze soms betere dagen hebben en soms slechtere dagen maar over het algemeen is het heel gezellig hier.” Dat kon Máxima beamen: “We kunnen heel erg met elkaar lachen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een videobellende tour door Nederland! Het Koninklijk Gezin en andere leden van de Koninklijke Familie bellen mee met verschillende digitale groepen en workshops en spreken met de mensen die hieraan deelnemen. Zo videobelt het Koninklijk Paar met zorgmedewerkers van het UMC Maastricht terwijl zij tijdens hun pauze een tompouce eten met de burgemeester van Maastricht. De Koning videobelt mee met een workshop van Anna Yilmax van Heel Holland Bakt en een vragensessie van Diederik Jekel. Koningin Máxima videobelt mee met een pianoworkshop van Jeroen van der Boom. Prinses Alexia en Koningin Máxima videobellen met een vlogworkshop van Enzo Knol Prins Constantijn en Prinses Laurentien sluiten aan bij een kennisquiz over de ruimte(vaart) met André Kuipers. Prins Maurits en Prinses Marilène videobellen met Patrick Stoof en creatievelingen die versieringen hebben geknutseld voor Koningsdag. #verjaardag #jarig #koning #King #willemalexander #KoningWillemAlexander #koningin #queen #koninginmáxima #prinses #princess #prinsesamalia #prinsesvanoranje #koningsdag #koningsdagthuis #videobellen #googlemeet ?RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram