Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Alexia blaast 15 kaarsjes uit: koninklijke familie viert verjaardag prinses met nieuw portret

Alexia blaast 15 kaarsjes uit: koninklijke familie viert verjaardag prinses met nieuw portret

Alexia blaast 15 kaarsjes uit: koninklijke familie viert verjaardag prinses met nieuw portret

Prinses Alexia, de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, wordt vrijdag vijftien jaar. Ter gelegenheid van de verjaardag is een nieuwe foto van Alexia vrijgegeven. Die is afgelopen Koningsdag voorafgaand aan de nationale toost door fotograaf Patrick van Katwijk gemaakt in de tuin van paleis Huis ten Bosch.

Prinses Alexia

De prinses stal die dag een beetje de show in een videogesprek met Enzo Knol. Die knoopte aanvankelijk een gesprek aan met koningin Máxima, maar Alexia nam de conversatie al gauw over en vertelde onder meer dat ze haar vader en moeder “best wel heel goede ouders” vond.

TikTok

De prinses kwam begin deze maand in het nieuws toen op TikTok filmpjes van haar verschenen waarin ze met vriendinnen onder meer de pikante tekst van Flo Milli’s In The Party mee playbackte. Het grove en seksistische woordgebruik in de gekozen liedjes deed hier en daar stof opwaaien en haalde ook de internationale media. Tevens ontstond er discussie over de wijze waarop de opnamen in de openbaarheid waren gekomen. Door de prinses zelf, of via derden? Dat is niet opgehelderd en de Rijksvoorlichtingsdienst leverde geen commentaar op het voorval.

Lees ook
Prinses Alexia voor het eerst openhartig over koning Willem-Alexander en koningin Máxima als ouders

Social media

Van Alexia, die net als haar zussen Amalia en Ariane naar het Sorghvliet gymnasium in Den Haag gaat, is bekend dat ze zich graag manifesteert op sociale media. De speelruimte die haar iets oudere nichtje Eloise (18) heeft, krijgt Alexia naar verluidt niet. Anders dan de oudste dochter van prins Constantijn, maakt Alexia ook deel uit van het Koninklijk Huis en is zij vooralsnog eerste reserve na prinses Amalia.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Prinses Alexia viert vandaag haar 15e verjaardag. #verjaardag #gefeliciteerd #prinsesalexia #prinses #princess #alexia #birthday ?RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram