Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > ‘Prins William en prins Harry plannen eerste ontmoeting sinds Oprah-interview’

‘Prins William en prins Harry plannen eerste ontmoeting sinds Oprah-interview’

‘Prins William en prins Harry plannen eerste ontmoeting sinds Oprah-interview’

Dat het al tijden niet botert tussen prins Harry (36) en prins William (38), moge duidelijk zijn. Het spraakmakende interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey heeft de verhoudingen nog meer op scherp gezet. Maar binnenkort moeten de twee royal broers samen in het openbaar verschijnen om een standbeeld van hun overleden moeder te onthullen. Daarom willen de prinsen elkaar voor die tijd opzoeken.

Reünie William en Harry

Dat zegt een insider tegen US Weekly. Op 1 juli staat de onthulling van een standbeeld van prinses Diana gepland. Diana zou op die dag zestig jaar zijn geworden. Ongetwijfeld een emotionele dag voor haar zonen, en een dag waarop geen plek is voor ruzie of spanningen. De broers plannen daarom voor die tijd al een reünie, om met elkaar te kunnen praten. “Ondanks al hun meningsverschillen, willen ze allebei de nalatenschap van hun moeder in ere houden”, zegt de insider. “Het is heel jammer dat ze op dit moment zo met elkaar omgaan, want het zal heel emotioneel voor ze worden.”

Telefoongesprek

Na het interview van Harry en Meghan zouden de twee broers elkaar wel al hebben gesproken via de telefoon. Wat daarin besproken is, kunnen wij alleen maar gissen. Uit een eerdere reactie van prins William op het interview bleek dat hij niet blij was met bepaalde uitspraken van zijn broer en schoonzus. “We zijn zeker geen racistische familie”, antwoordde hij toen kort op vragen van journalisten. Volgens Gayle King (een goede vriendin van Oprah) was het telefoongesprek dan ook ‘niet productief’, maar zijn ze wel blij dat er weer met elkaar gesproken wordt.

Lees ook
Prachtig plaatje: Meghan en prachtig bolle babybuik stralen op nieuwe gezinsfoto met Harry en Archie

Standbeeld Diana

Het nieuwe standbeeld van Diana dat de broers gaan onthullen, komt te staan in de tuin van Kensington Palace, waar William en Catherine wonen. William en Harry hadden begin 2017 al het plan om het beeld te plaatsen, maar dat liep vertraging op. De prinsen waren destijds niet tevreden met het beeld van kunstenaar Ian Rank-Broadley. Prinses Diana overleed in augustus 1997 op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Parijs. William en Harry waren toen 15 en 12 jaar oud.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Story | Beeld: ANP