Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Verdrietig nieuws vanuit het Britse koningshuis: prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Verdrietig nieuws vanuit het Britse koningshuis: prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Verdrietig nieuws vanuit het Britse koningshuis: prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

Treurig nieuws vanuit het Britse koningshuis: de Engelse prins Philip is op 99-jarige leeftijd overleden. Buckingham Palace meldt dat hij vanochtend zijn laatste adem heeft uitgeblazen en ‘vredig’ gestorven is op Windsor Castle.

Prins Philip overleden

Op 16 februari werd de prins al opgenomen in het ziekenhuis. Hij zou onwel zijn geworden en ging op advies van zijn dokter naar het King Edward VI-ziekenhuis in Londen.

Vanochtend is prins Philip helaas overleden. “It is with deep sorrow that Her Majesty The Queen has announced the death of her beloved husband, His Royal Highness The Prince Philip, Duke of Edinburgh”, laten de Britse royals weten via Instagram.

Koninklijk huwelijk

Op achttienjarige leeftijd ontmoette Philip prinses Elizabeth tijdens een bezoek aan Dartmouth College. Voor Elizabeth was het liefde op het eerste gezicht, maar Philip zag het contact vooral meer als leuk tijdverdrijf. Na een tijdje werd ook hij verliefd, en vroeg hij haar ten huwelijk. Op 20 november 1947 stapten de twee in het huwelijksbootje, wat Philip de titel hertog van Edinburgh bezorgde. Hun huwelijk heeft maar liefst 73 jaar geduurd, het langste huwelijk binnen het Britse koningshuis. In totaal kregen Elizabeth en Philip vier kinderen (Charles, Anne, Andrew en Edward), acht kleinkinderen en nog eens acht achterkleinkinderen.

Lees ook
Queen Elizabeth reageert officieel op schokkend interview Harry en Meghan: ‘Ik ben bedroefd’

Een leven op de achtergrond

Toen Philip en Elizabeth trouwden, leek het erop dat de troonopvolging nog jaren zou duren. Elizabeths vader, George VI, kwam onverwachts te overlijden in februari 1952, waardoor Elizabeth – die nog volop genoot van haar onbezorgde bestaan – in zeer korte tijd de troon moest bestijgen. Opeens moest ze in rap tempo klaargestoomd worden voor het koningschap. Dit zorgde voor een verandering in de dynamiek tussen Philip en de jonge koningin, want na Elizabeths kroning kreeg hij plots een plaats op de achtergrond.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram