Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prins Harry teruggekeerd in Verenigd Koninkrijk voor uitvaart Philip, zónder Meghan

Prins Harry teruggekeerd in Verenigd Koninkrijk voor uitvaart Philip, zónder Meghan

Prins Harry teruggekeerd in Verenigd Koninkrijk voor uitvaart Philip, zónder Meghan

Prins Harry is volgens ‘The Sun’ terug in het Verenigd Koninkrijk voor de uitvaart van zijn afgelopen vrijdag overleden opa, prins Philip. De zoon van prins Charles arriveerde zondagmiddag op het vliegveld Heathrow, zegt een ooggetuige tegen de tabloidkrant. Harry zou zonder zijn vrouw Meghan zijn aangekomen.

Quarantaine

Na de dood van prins Philip maakte Harry naar verluidt direct aanstalten om op het vliegtuig te stappen omdat hij bij aankomst in Londen vijf dagen in quarantaine moet. Naar verwachting slaapt hij de komende dagen in zijn voormalige woning Nottingham Cottage op Kensington Palace. De uitvaart van Philip is aanstaande zaterdag in Windsor.

Meghan niet mee

Buckingham Palace bevestigde zaterdag al dat de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk komt voor de begrafenis. Zijn vrouw Meghan blijft achter in de Verenigde Staten. Omdat ze hoogzwanger is, is haar afgeraden om te reizen.

Geen ongemakkelijke ontmoetingen

Haar afwezigheid zorgt er ook voor dat mogelijk ongemakkelijke ontmoetingen met familieleden achterwege blijven. Vanwege het geruchtmakende interview met Oprah Winfrey is de band tussen de Sussexes en de rest van de familie verslechterd. In het interview zeiden Harry en Meghan onder meer dat iemand binnen de koninklijke familie “zorgen” had over de huidskleur van hun zoontje Archie, toen Meghan nog zwanger was. Oprah verduidelijkte later dat het niet ging om koningin Elizabeth of prins Philip; experts denken dat Harry’s vader Charles degene is die deze uitspraken heeft gedaan.

Philip’s mening over interview

Volgens Gyles Brandreth, de auteur die de biografie van de vrijdag overleden prins Philip heeft geschreven, was de echtgenoot van koningin Elizabeth niet te spreken over het interview dat zijn kleinzoon prins Harry en diens vrouw Meghan Markle in maart aan Oprah Winfrey gaven. De echtgenoot van koningin Elizabeth was van mening “dat er niets goeds uit zou voortkomen”. Dit meldt The Daily Mail.

Lees ook
Wauw! Zó knap zag prins Philip eruit in zijn jongere jaren

‘Hele toestand krankzinnig’

“Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat prins Philip de hele toestand ‘krankzinnig’ vond. En die reactie verbaast me niet, want zo liet hij zich eerder ook uit over publiekelijke interviews die prinses Diana en prins Charles gaven in de jaren negentig”, aldus Brandreth. De auteur voegde eraan toe dat de prins niet boos was over de timing van het interview. “Nee, het feit dat hij destijds in het ziekenhuis lag maakte hem niet uit. Wat hem wel stoorde is dat ze zulke persoonlijke dingen openbaarden. Hij was van mening dat een interview geven op zich niet erg is, zolang je het maar niet om jezelf laat draaien. En dat hele interview ging alleen maar over Harry en Meghan. Dat vond de prins ondoordacht en onnodig.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: ANP | Beeld: ANP