Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Prins Harry dreigt met rechtszaak tegen Britse media wegens heftige roddels over dochtertje

Prins Harry dreigt met rechtszaak tegen Britse media wegens heftige roddels over dochtertje

Prins Harry dreigt met rechtszaak tegen Britse media wegens heftige roddels over dochtertje

Even leken de gemoederen bedaard te zijn rondom prins Harry (36) en Meghan Markle (39), maar nu is het koppel wederom verwikkeld in een pittige strijd tegen de Britse media. Ditmaal gaat het om foutieve beweringen rondom de naamgeving van hun pasgeboren dochtertje Lilibet.

Lastering

De Britse nieuwszender BBC bracht onlangs naar buiten dat de prins en zijn vrouw koningin Elizabeth niet om toestemming hadden gevraagd om hun dochtertje Lilibet te noemen. Dit is volgens de prins ‘foutief’ en hij noemt deze beweringen dan ook ‘lastering’.

Naamgeving dochtertje

De volledige naam van het dochtertje van het koningspaar werd zondag bekendgemaakt. Het meisje gaat door het leven als Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor, maar wordt door familie gewoon Lilibet genoemd. Díe naam is een eerbetoon aan koningin Elizabeth, die door familie dezelfde bijnaam kreeg.

Lees ook:
Prins Harry gebruikt niet langer zijn koninklijke achternaam

Geen toestemming

Dit noemen velen een poging tot verzoening,  gezien prins Harry sinds het beruchte Oprah-interview niet echt op goede voet staat met het Britste koningshuis. Maar koninklijke bronnen schrijven nu dat toestemming voor de vernoeming uitbleef, en de oma van Harry daar niet over te spreken is.

Statement prins Harry

Met een juridische brief eist de prins nu dat deze berichtgeving stopt, gezien deze beweringen ‘onjuist’ zijn. De prins zou eerst zijn grootmoeder gebeld hebben voor permissie. “Tijdens dat gesprek deelde Harry hun hoop om hun dochter Lilibet te noemen. Als de Queen dit niet zou willen, dan zouden ze de naam niet gebruikt hebben”, aldus de woordvoerder van het stel. Mochten dergelijke beweringen weer gepubliceerd worden door de Britse media, dan spant Harry -wederom –  een rechtszaak aan

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress