Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zó zien Poetins twee dochters eruit (en heeft hij in het geheim nog meer kinderen?)

Zó zien Poetins twee dochters eruit (en heeft hij in het geheim nog meer kinderen?)

Zó zien Poetins twee dochters eruit (en heeft hij in het geheim nog meer kinderen?)

Vladimir Poetin laat nooit veel los over zijn privéleven. Het is niet eens bekend hoeveel kinderen hij eigenlijk écht heeft. Met zijn eerste vrouw Ljoedmila Sjkrebneve heeft hij twee dochters: Maria Vorontsova en Katerina Tikhonova. Er doen geruchten de ronde dat Poetin meer kinderen heeft. Wat is er nou eigenlijk bekend over zijn gezinssituatie? 

Poetins kinderen

Poetin trouwde in 1983 met voormalig Aeroflot-stewardess Ljoedmila Sjkrebneva. In 2013 gingen ze scheiden, na een relatie van ruim dertig jaar. Dat was opmerkelijk nieuws: Poetin was de eerste Russische leider sinds tsaar Peter de Grote (1698) die scheidde van zijn partner. Met Sjkrebneva heeft hij dus twee dochters.

Hij spreekt vrijwel nooit over zijn gezin. Alleen tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in 2015 liet hij iets over ze los. “Ze wonen in Rusland. Ze zijn nooit ergens anders grootgebracht dan in Rusland. Ik ben trots op hen. Ze spreken vloeiend drie Europese talen. Ik spreek met niemand over mijn familie. Ze zijn nooit de kinderen van een ‘ster’ geweest en vinden er geen plezier in dat de schijnwerpers op hen gericht zijn. Ze leiden gewoon hun eigen leven.”

Katerina Tikhonova

Wat is er wel bekend over zijn dochters? Poetins jongste dochter Katerina Tikhonova inmiddels 35 jaar. Ze werd geboren in Dresden in 1986. Ze studeerde aan de staatsuniversiteiten van Moskou en Sint-Petersburg. Daar behaalde ze een masterdiploma in wis- en natuurkunde.

In 2013 trouwde Tikhonova met Kirill Shamalov, de zoon van een vertrouweling van Poetin. Het huwelijk werd beëindigd in 2018. Het laatste dat bekend is over Poetins jongste dochter is dat ze in 2020 werd benoemd tot hoofd van een nieuw instituut voor kunstmatige intelligentie, aan de staatsuniversiteit in Moskou. Poetin benoemt dit instituut ‘een van de meest essentiële instrumenten in de nationale strategie voor de ontwikkeling van AI-technologie.’

Maria Vorontsova

Poetins oudste dochter, Maria Vorontsova, is 36 jaar. Ze werkt als pediatrisch endocrinoloog wat inhoudt dat ze de effecten van hormonen op het lichaam bestudeert. In 2013 trouwde ze met Jorrit Faassen, een Nederlandse zakenman die wel in Rusland geboren is. Ze woonden samen in een exclusief penthouse in Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cima360 (@cima360news)

Lees ook
Tienduizenden mensen tekenen petitie tegen minnares van Poetin in Zwitserland

Derde dochter

In Rusland doen er dus geruchten de ronde dat de Russische president nog een derde dochter heeft, in het geheim. Haar moeder zou Svetlana Krivonogikh zijn, een poetsvrouw uit Sint-Petersburg. Volgens de roddel zou Poetin jarenlang een affaire hebben gehad met de nu 46-jarige vrouw.

Vermeende verhouding

Dan is er ook al jaren sprake van Poetins geheime minnares: de 38-jarige turnster Alina Kabajeva. Over dat koppel gaan de wildste verhalen rond. Zo roept de ene bron dat Poetin met haar in 2015 een dochter kreeg en in 2019 een jongenstweeling. Echter weet een andere bron zeker dat het om een meisjestweeling en twee jongere zonen gaat. De kinderen zouden een Zwitserse nationaliteit hebben en Poetin heeft ze nooit officieel erkend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Getty Images