Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Gemeente Amsterdam laat er geen gras over groeien: bloemenzee voor Peter R. de Vries weggehaald

Gemeente Amsterdam laat er geen gras over groeien: bloemenzee voor Peter R. de Vries weggehaald

Gemeente Amsterdam laat er geen gras over groeien: bloemenzee voor Peter R. de Vries weggehaald

De gemeente Amsterdam haalt vrijdag, een dag na de emotionele uitvaart van Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carré, de bloemen weg die voor hem zijn neergelegd in de Lange Leidsedwarsstraat. Persoonlijke boodschappen, zoals kaartjes en brieven, worden bewaard.

‘Bedankt voor alle steunbetuigingen’

De gemeente overlegt op een later moment met de familie van De Vries over een passende bestemming voor de persoonlijke boodschappen. “Dank aan iedereen voor het medeleven en de steunbetuigingen”, laat de gemeente op Twitter en Instagram weten.

Aanslag

De misdaadjournalist werd op 6 juli neergeschoten in de straat in het centrum van Amsterdam en overleed ruim een week later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Na de meedogenlozen aanslag, waar op dit moment twee mannen voor vastzitten, bleef het op de plaats delict een komen en gaan van mensen die met een bos bloemen of een tekst hun medeleven wilden uiten en hun gedachten wilden delen. Al snel ontstond er een bloemenzee op de stoep en werden er dranghekken geplaatst.

Lees ook
Peter R. de Vries kreeg staande ovatie en applaus bij verlaten Carré: ‘Uitvaart was hartverscheurend’

Nóg meer bloemen

Toen op donderdag 15 juli bekend werd dat De Vries was overleden, legden mensen nog meer bloemen neer. Ook lieten mensen veel tekeningen, foto’s, knuffels, ballonnen, Ajax-sjaals en vlaggen achter. Op de grond staat met stoepkrijt groot de lijfspreuk van de misdaadverslaggever geschreven: “On bended knee is no way to be free“. Wie nog van plan was zijn of haar steun te betuigen aan Peter, zal dat nu dus op een andere plek en manier moeten doen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP