Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Patty Brard heeft duidelijke mening over stukgelopen ‘First Dates’-liefde Giel Beelen: ‘Allemaal nep’

Patty Brard heeft duidelijke mening over stukgelopen ‘First Dates’-liefde Giel Beelen: ‘Allemaal nep’

Patty Brard heeft duidelijke mening over stukgelopen ‘First Dates’-liefde Giel Beelen: ‘Allemaal nep’

Op Valentijnsdag 2020 was er een bijzondere aflevering van ‘First Dates’ te zien op de buis. In deze speciale uitzending schoven bekende Nederlanders aan tafel voor een blind date. Onder andere Giel Beelen (43) deed een poging om de liefde te vinden en dat leek geslaagd te zijn: de radio-dj en zijn afspraakje maakten na afloop bekend dat ze wel wat in elkaar zagen. Toch blijkt nu, “na heel veel dates”, dat er toch niets meer dan vriendschap is opgebloeid tussen beiden. Of het allemaal écht zo gelopen is? Volgens Patty Brard (65) in ieder geval niet. In ‘Shownieuws’ haalt de brunette keihard uit door te zeggen dat het allemaal in scène is gezet.

‘First Dates’-relatie Giel Beelen

In een filmpje op Instagram laten Giel en zijn First Dates-liefde Malou Brantjes weten verder te gaan als vrienden. De twee staan in de video stil bij het feit dat ze elkaar precies een halfjaar geleden ontmoet hebben in het BNNVARA-programma en verklappen daarbij waar hun relatie nu staat.

Geen liefdesrelatie

De twee staan in de video stil bij het feit dat ze precies een half jaar geleden meededen aan het programma First Dates VIPS. “Sindsdien is er zoveel gebeurd, heel veel dates gehad. Maar niet in een liefdesrelatie”, verduidelijkt Malou. “Nee dat niet. Maar wij zijn wel heel dankbaar voor het programma”, vervolgt Giel. “Ik hoor soms mensen zeggen First Dates levert niets op. Nou ja, het heeft ons gewoon iets heel leuks opgeleverd.” Malou: “Ja heel veel, iets waardevols. Meedoen, dus! Het leven is een grote speeltuin.”

Ochtendshow

Eerder leek het erop dat er iets moois opbloeide tussen Giel en Malou. Zo stelden ze elkaar al voor aan hun ouders. In februari spraken de twee in de ochtendshow van Giel op Radio Veronica uit dat ze nog steeds gek op elkaar waren en dat er waarschijnlijk nog veel dates zouden volgen.

De tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

& @maloubrantjes

Een bericht gedeeld door Giel Beelen (@giels) op

Contract van zes maanden

De bijna reclame-achtige (en ietwat ongemakkelijke) video van Giel en Malou heeft een duidelijke mening opgeroepen bij Patty Brard. In Shownieuws zegt de presentatrice “helemaal niet zo van de complottheorieën” te zijn, maar komt vervolgens met een verhaal dat er behoorlijk op lijkt. “Ik weet wel dat als een programma een promo nodig heeft, dat je best wel een contractje van zes maanden kunt tekenen dat er wél iets is geweest tussen die twee”, aldus de brunette.

‘Socialmedia-actie’

Ook de foto waarmee Giel en Malou hun relatie bevestigden, is volgens Patty in scène gezet. “Zij hebben waarschijnlijk met Valentijnsdag (de dag van de First Dates-uitzending, red.) geroepen dat ze nog een date gaan doen, toen hebben we ook nog gezien dat ze heel gelukkig met elkaar waren en nu ineens dit”, sneert Brard. “Dit is allemaal een socialmedia-actie. Het was voor zes maanden en na zes maanden zeggen ze dan: We hebben helemaal niks met elkaar gehad, maar er komt zó veel moois voort uit First Dates!” Ook denkt de presentatrice zeker te weten dat Giel de ouders van Malou niét ontmoet heeft. “Natuurlijk, vink af, en weer vijfduizend euro. Hoppeta!” Bewijs voor haar beweringen heeft Patty niet; ook zijn zowel omroep BNNVARA als Giel niet om een reactie gevraagd.

Lees ook
Oud-kandidaten ‘First Dates’ die viral gingen halen uit naar show: ‘Ik werd neergezet als een complete lul’

Gevalletje reputatieverbetering?

Toch is de gedachtegang van Patty niet geheel ondenkbaar. Hoe leuk en heerlijk ongemakkelijk First Dates ook is, het heeft behoorlijk onder vuur gelegen. Oud-kandidaten van de show haalden eerder dit jaar keihard uit de makers van het programma. Zo zette een van de voormalig deelnemers zelfs de televisie uit toen hij zijn date terugzag. “Ik was woedend”, blikte journalistiekstudent Roland Janssen terug in De Volkskrant. Volgens hem was hij onterecht neergezet als ‘een complete lul’. “Zo onschuldig is dat monteren niet; voor mij heeft First Dates zijn geloofwaardigheid verloren.” Hij was niet de enige oud-kandidaat die uit de school klapte; meerdere deelnemers hadden geen goed woord over voor het programma. Misschien was deze actie met Giel een manier om de reputatie weer een beetje op te krikken?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Onze First Date. En zeker niet de laatste. ? #HappyValentinesDay Maandag de #FirstDates Aftertalk in de @radioveronica Ochtendshow ?

Een bericht gedeeld door Giel Beelen (@giels) op

Bron: ANP, Superguide.nl | Beeld: Brunopress/still, Instagram