Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Patty Brard moet op gewicht blijven van John de Mol: ‘Anders wordt het contract ontbonden’

Patty Brard moet op gewicht blijven van John de Mol: ‘Anders wordt het contract ontbonden’

Patty Brard moet op gewicht blijven van John de Mol: ‘Anders wordt het contract ontbonden’

Patty Brard (65) heeft in haar nieuwe biografie een wel heel bijzondere onthulling gedaan. De presentatrice laat weten dat John de Mol (64) een clausule in haar contract wilde laten opnemen, waarin hij haar kon ontslaan als ze niet op haar oude gewicht zou blijven.

En deed de televisieproducent in punt 3.3 van haar contract. “Ik zou vervolgens twee maanden de tijd krijgen om weer op mijn oude gewicht te komen en anders wordt het contract ontbonden”, vertelt Patty erover. Logischerwijs was Brard woedend toen ze dit onder ogen kreeg. “Ik vind het krankzinnig. Schandalig. Maar hij heeft echt vette pech, want dit onderteken ik natuurlijk niet. Wat denkt-ie wel niet?”

Niet gezwicht

Patty zou vroeger misschien gezwicht zijn voor deze regel, omdat ze volgens eigen zeggen toen eerder dit soort bullshit accepteerde. De presentatrice was bang opdrachten te verliezen, maar nu zit dat anders. “Hij bekijkt het maar, ik ben niet eens verder gegaan met lezen”, aldus de brunette. “Vroeger zou ik stampij hebben gemaakt. Had ik hem opgebeld en helemaal stijf gescholden. Nu niet meer. Ik heb mijn financieel adviseur gezegd: maandagochtend is die achterlijke paragraaf over dat gewicht eruit, of ze zoeken het maar uit met hun hele contract.”

Aangepast

Het was Erland Galjaard (52) die de paragraaf liet aanpassen. “Erland vroeg aan me: ‘Gaan jullie het nou echt op een paar woorden laten stuklopen? Je weet toch wat je waard bent?’ Erland is degene die het heeft gekalmeerd.” Toch betekent dat niet dat er niks is opgenomen over haar uiterlijk. Patty: “We hebben er ‘uitstraling’ van gemaakt. Dus dat ik dezelfde uitstraling moet behouden lopende de duur van het contract.”

Lees ook
Patty Brard over breuk André Hazes en Bridget Maasland: ‘Geen verrassing’

Voldoen

Op Radio Veronica liet ze gisteren weten ook wel weer de actie van De Mol te snappen. “Ja, aan de andere kant is het ook zo dat ik me heel goed kan voorstellen dat als iemand een aantal jaar een contract met je aangaat, dat je wel moet blijven voldoen aan waarom hij dat contract met jou aangaat. Vroeger hadden we contracten waarin zelfs beschreven stond dat je je haarstijl niet mocht veranderen.” Hoewel het dus heftig klinkt, is Patty van mening dat bij modellen ook weleens een dergelijke clausule in hun contract werd opgenomen. Máár: Brard denkt niet dat Gordon aan dergelijke eisen moet voldoen. “En bij het zoontje van John vast ook niet.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram