Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Patrick Martens werd bij ‘GTST’ ontslagen door geworstel met geaardheid: ‘Mijn droombaan verloren’

Patrick Martens werd bij ‘GTST’ ontslagen door geworstel met geaardheid: ‘Mijn droombaan verloren’

Patrick Martens werd bij ‘GTST’ ontslagen door geworstel met geaardheid: ‘Mijn droombaan verloren’

Patrick Martens (43) is inmiddels niet meer weg te denken uit BN’er land. Op 21-jarige leeftijd begon hij in de soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ en later schitterde hij in rollen in ‘Costa’ en ‘Zoop’, en ‘Wie is de Mol?’. Nu, meer dan twintig jaar later, blikt Martens terug op zijn tijd in ‘GTST’, die tot zijn verdriet veel korter duurde dan hij eigenlijk had gewild.

Op de gevoelige plaat

In de online serie ‘Op de gevoelige plaat’ gaat fotograaf William Rutten wekelijks het gesprek aan met diverse BN’ers. Dit doet hij best aardig, want al meerdere keren weet hij uitspraken te ontfutselen die vervolgens opgepikt worden door de media. Zo ook nu na een gesprek met Patrick. Aan de hand van oude foto’s blikken de twee terug op de carrière van de acteur en presentator. Natuurlijk kan zijn eerste rol als Morris Fischer in Goede Tijden, Slechte Tijden niet ontbreken.

Meteen een ster door ‘GTST’

“Ik vond het moeilijk, maar ook heel leuk om opeens bekend te zijn”, zegt Patrick tegen William. “Je hebt er altijd wel een beetje een beeld van hoe het is om eindelijk het vak dat je wil uit te oefenen, maar ik heb onderschat wat er bij komt kijken. Ik kon de druk wel aan, maar het blijft raar dat je herkend wordt op straat.”

De last van de kast

Helaas was zijn eerste klus als acteur maar van korte duur. Na slechts één jaar werd Patrick ontslagen. “Ik ben er gewoon uitgeschreven”, vertelt hij. “Ze wilden dat mijn personage homoseksueel zou worden. Ik zat echt nog in de kast en ik zei: ‘Dat wil ik niet, dat durf ik niet en dat kan ik niet. Dat komt veel te dichtbij. Niemand ziet dat verschil en dan ben ik ‘de homo’, dat kan ik niet'”, aldus Patrick.

Lees ook
De huishoudladder van Patrick Martens: ‘Ik kook wel, maar het is niet per se lekker’

Droombaan verloren

Na een aantal gesprekken besloot de crew van de dagelijkse soap toch niet met het idee voor de personage van Patrick verder te gaan. Achteraf kwamen ze met het nieuws dat ze daarom moesten stoppen met Morris. “Dat was wel een heel pijnlijk en moeilijk moment”, vertelt Martens. “Ook omdat ik alles in Rijsbergen had opgegeven om mijn droom na te jagen en die was ik aan het leven. En dit punt – wat een gevoelig punt is – was de kink in de kabel. Daardoor ben ik mijn droombaan verloren.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: STORY | Beeld: ANP