Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oplettende kijker wijst Paulien Cornelisse op ‘schildklierkanker’: ‘Het was een half jaar met alleen maar huh-gevoelens’

Oplettende kijker wijst Paulien Cornelisse op ‘schildklierkanker’: ‘Het was een half jaar met alleen maar huh-gevoelens’

Oplettende kijker wijst Paulien Cornelisse op ‘schildklierkanker’: ‘Het was een half jaar met alleen maar huh-gevoelens’

Door een oplettende kijker werd Paulien Cornelisse (45) begin dit jaar gewezen op ‘iets’ in haar nek. Dit leek op beginnende schildklierkanker. Paulien was destijds te zien bij Jinek – eergisteren was ze opnieuw te gast om te vertellen over het hele gebeuren én haar nieuwe cabaretshow.

Schildklierkanker

Haar nieuwe show gaat deels over het verhaal dat begon aan de tafel bij Jinek. De oplettende kijker bleek een chirurg. “Hij schreef: ‘Misschien weet je dit allang. Sorry als ik dit niet had moeten doen, maar volgens mij moet ik dit wel doen. Want ik heb namelijk gezien dat je iets in je nek hebt. En daar moet je eens naar laten kijken’”, aldus Paulien bij Jinek.

Ze gaat meteen naar de dokter die haar doorverwijst naar het ziekenhuis. “De internist zag en voelde het ook meteen. Die zei: ‘Je moet nu gaan onderzoeken. Als dit fout is, dan is dit schildklierkanker. Het heet kanker, maar is heel goed behandelbaar.’ Dat was een raar gesprek waarin ik eerst erg schrok, en daarna dacht: oh, is niet zo erg, maar er is wel een operatie nodig”, vertelde Paulien in de uitzending.

Ernstig

Paulien vertelt dat ze toen helemaal geen klachten ervoer. “Geen pijn, helemaal niks. Je raakt zo gefocust op alles wat er aan de hand is, dat er juist, in mijn geval, ook veel grappige dingen gebeuren in zo’n ziekenhuis. Je bent een beetje overgeleverd aan wat mensen met je doen.”

De situatie blijkt toch wel ernstig. Paulien in Jinek: “Op een schaal van één tot zes, waarbij zes het ergste is. En ik had vijf. Ze zeiden: ‘Dit wijst allemaal op schildklierkanker. Dus de behandeling wordt nu een operatie. Dan halen ze je halve schildklier weg. Allemaal heel duidelijk dat dat precies was wat moest gebeuren, dus dat heb ik natuurlijk ondergaan.”

Lees ook:
Sylvie Meis is openhartig over borstkankerperiode: ‘Ik braakte urenlang en dacht dat ik dood zou gaan’

Huh-gevoelens

Een week na de operatie kreeg de schrijfster en cabaretière een telefoontje: “Goed nieuws, het was goedaardig. Het was helemaal geen kanker. En ik dacht huh. Het was een halfjaar met alleen maar huh-gevoelens. Dus het had helemaal niet gehoeven? Toen zei de arts terecht: ‘De enige manier om daarachter te komen, is opereren.’ Ik had een perfect werkende schildklier, en nu heb ik een halve. Daardoor ben ik nu nog iets meer moe.”

Tot slot vertelt Paulien in Jinek wat dit allemaal inhoudt voor haar nieuwe cabaretshow Aanstalten. ‘Aanstalten’ omschrijft ze als ‘precies alles wat tussen laten en doen zit’. “De schildklier staat voor energie, en dingen doen. En ik zit nu juist in dat gebied ‘aanstalten’. Het werkte heel goed, om erover te praten tijdens de show. Dus dat heb ik gewoon gedaan.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | beeld: BrunoPress