Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Ophef bij tweede halve finale van het Songfestival: kijkers maken zich zorgen om Edsilia

Ophef bij tweede halve finale van het Songfestival: kijkers maken zich zorgen om Edsilia

Ophef bij tweede halve finale van het Songfestival: kijkers maken zich zorgen om Edsilia

Gisteravond was – na de spannende eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag – de tweede halve finale. Ook werd gister bekend dat 2019-winnaar Duncan Laurence besmet is met het coronavirus, waardoor hij dus niet kan optreden tijdens de finale op zaterdag. Kijkers maakten zich nogal zorgen om Edsilia, die dinsdag een aantal minuten dicht bij Duncan heeft gestaan. 

Negatief getest

Dinsdagavond kreeg Duncan een award voor één miljard streams wereldwijd, met zijn songfestivalhit Arcade. De betreffende presentatrice die het award mocht uitreiken? Dat was Edsilia Rombley. Daardoor stonden de twee een paar minuten dicht naast elkaar. Nadat Duncan positief getest was op corona, werd Edsilia gelukkig negatief getest. Maar, dat was Duncan ook elke keer. Dat is waarom veel kijkers met een opgetrokken wenkbrauw naar het spektakel van donderdagavond keken, want Edsilia was er als presentatrice gewoon bij.

Edsilia Rombley Songfestival

Zoals altijd staat Twitter vooraan met alle meningen van dien. En zo óók over het feit dat Edsilia tijdens de tweede halve finale nog gewoon aan het presenteren was. Logisch, of niet? Voor de makers van het Songfestival een lastige situatie, want waar haal je zo snel een voorbereide presentatrice of presentator vandaan? En, ze had wél een negatieve test.

Twitter

Toch vonden veel mensen dat het niet helemaal verstandig was. Zo luidt een tweet van radio-dj Domien Verschuuren: “Maar ik verwacht (of neem aan) dat Edsilia er vanavond niet bij is? Alleen al wegens wat je als organisatie (land) wilt uitstralen, zou je zeggen.” Veel twitteraars zijn het daarmee eens. Want wat als ze uiteindelijk wel besmet was?

Lees ook
Sturen we Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival? ‘Zij kan zo’n performance neerzetten’

Duncan Laurence corona

Het is een enorme domper voor de zanger die twee jaar na de winst eindelijk kon shinen op het grote podium. Wel zou hij zaterdag in een andere vorm nog aanwezig zijn bij het liedjesfestijn. Afgelopen maandag testte Duncan nog negatief in het testpaviljoen bij het Eurovisie Songfestival, waardoor hij maandag en dinsdag toegang had tot Ahoy. Daar trad hij op tijdens de eerste halve finale. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, een sneltest bleek positief. “Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei”, aldus het management van de zanger.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Edsilia Rombley (@edsiliarombley)

Bron: Superguide, Twitter | Beeld: Brunopress, Instagram