Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Openbaar Ministerie start onderzoek naar Johan Derksen: ‘Er is sprake van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag’

Openbaar Ministerie start onderzoek naar Johan Derksen: ‘Er is sprake van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag’

Openbaar Ministerie start onderzoek naar Johan Derksen: ‘Er is sprake van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag’

Het Openbaar Ministerie neemt de uitspraken die Johan Derksen deed tijdens Vandaag Inside heel serieus. Johan beweerde dat hij lang geleden een vrouw heeft gepenetreerd met een kaars, al zei hij later dat de situatie anders lag. Het OM gaat de uitspraken verder onderzoeken en roept betrokkenen op om te reageren.

Openbaar Ministerie onderzoekt uitspraken Johan

Johan Derksen vertelde dinsdagavond bij Vandaag Inside over een van zijn ‘jeugdzondes’. Hij meldde dat hij in de jaren 70 een dronken vrouw, die bewusteloos was, gepenetreerd heeft met een kaars. Tijdens de uitzending werd hier voornamelijk lacherig op gereageerd. Een dag later meent Johan dat hij haar niet gepenetreerd heeft met een kaars, maar dat hij enkel een kaars tussen haar benen had gezet. Hij bood echter niet zijn excuses aan voor de uitspraken.

Het Openbaar Ministerie neemt de uitspraken van Johan uiterst serieus en heeft een opsporingsonderzoek gestart. Het onderzoek richt zich op de waarheidsvinding van de mogelijk strafbare gedragingen van Johan. “Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen”, aldus het OM.

Het OM zal vervolgens de strafrechtelijke relevantie beoordelen, eventuele verjaringstermijnen in acht nemend. Het OM laat weten dat er in ieder geval ‘duidelijk sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag’.

Lees ook
Johan Derksen zwaar onder vuur: welke van zijn uitspraken zorgden eerder voor ophef?

Reactie Talpa

Talpa heeft woensdag laten weten dat ze ‘snel met Derksen in gesprek willen’. Echter heeft noch Talpa, noch John de Mol, een inhoudelijke reactie gegeven op de situatie. Er is onduidelijkheid over of het gesprek met Derksen al heeft plaatsgevonden.

Wel praatten Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp woensdagavond in de uitzending over een mogelijke stop van hun programma. Zo opperde René of het niet beter was om het programma van tevoren op te nemen, in plaats van live. Op deze manier kunnen de ‘foute grappen waar gedoe over komt’ makkelijk verwijderd worden uit de uitzending. Johan was daar zelf geen fan van.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl, Story | Beeld: Brunopress