Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers gaan los over ‘Kopen zonder kijken’: ‘Voor dat geld heb je niet eens een garagebox tegenwoordig’

Kijkers gaan los over ‘Kopen zonder kijken’: ‘Voor dat geld heb je niet eens een garagebox tegenwoordig’

Kijkers gaan los over ‘Kopen zonder kijken’: ‘Voor dat geld heb je niet eens een garagebox tegenwoordig’

Maandag is een nieuw seizoen van Kopen zonder kijken weer van start gegaan. In de eerste aflevering stonden Vera en Casper centraal. Zij waren op zoek naar een leuke woning in het centrum van Leiden. De grote vraag is alleen of het Martijn en zijn team gaat lukken om een nieuwe woning aan de haak te slaan voor de twee aangezien het wensenlijstje erg lang is, maar hun budget erg klein. Waar hebben we dat ook alweer eerder gehoord…

Onmogelijke wensenlijst

Vera en Casper zijn woonachtig in een heerlijk huurappartement aan het water in Leiden. Ze hebben het ontzetten naar hun zin daar, maar ze willen graag iets kopen. Op hun wensenlijstje staat onder andere dat ze op zoek zijn naar wat meer ruimte, ook voor langere termijn. Verder hopen ze in Leiden een eengezinswoning of appartement te vinden met minimaal drie slaapkamers, een tuin of (dak)terras en een schuurtje voor berging voor fietsen.

Dit alles willen ze graag met een budget van 375.000 euro. Oh ja, ze willen ook nog het liefst wonen in bepaalde wijken van Leiden en niet daarbuiten. Casper staat nog wel open om te gaan wonen in een gemeente in de buurt van Leiden, maar voor Vera is dit een absolute no go.

Makelaar Alex van Keulen weet bij het horen van de wensen meteen dat dit een lastige uitdaging gaat worden. Hierdoor probeert hij het een en ander om misschien toch nog wat meer mogelijkheden te krijgen: “Stel nu dat ik iets vind wat aan al jullie wensen voldoet, maar het ligt dan net buiten het aangegeven gebied, wat dan?”

Bij Vera is meteen duidelijk ze een middenweg niet ziet zitten. “Nee, eigenlijk niet”, aldus Vera tegen Alex. Ook bouwdeskundige Bob Sikkens geeft aan het een uitdaging te vinden: “Heel eerlijk gezegd weet ik niet of het voor dit budget gaat lukken een goed huis voor ze te vinden.”

‘Kunnen we überhaupt ooit iets vinden?’

Later blijkt dat Alex en Bob gelijk hebben, na een paar maanden is namelijk gebleken dat het niet gaat lukken om een huis te vinden voor Vera en Casper. “Het is gewoon lastig. Casper wil ruim buiten de stad, Vera desnoods klein in de stad. Los van het feit dat ze gewoon niet op één lijn zitten is het wensenlijstje ook gewoon te groot voor het budget. Dat wat zij zoeken, en dan met name Vera, is er gewoon niet in Leiden en ook niet in de plaatsen die zij hebben aangegeven.”

Een goed en serieus gesprek is dus wel nodig, Alex gaat praten met de twee: “We zijn al een tijdje bezig voor jullie. De prijzen rijzen de pan uit en wat 6 maanden geleden mogelijk was, is nu niet meer mogelijk. En we moeten iets want als we lang wachten kunnen we straks niks meer voor jullie betekenen.”

Alex vraagt of het budget verhoogt kan worden, of het ook mogelijk is om een woning te zoeken zonder berging én of de twee het zoekgebied willen verbreden. Hier zijn een paar dagen bedenktijd over heengegaan voor Vera en Casper, na die dagen besluiten ze om akkoord te gaan met het verhogen van het budget. Echter zakt de moed in de schoenen bij de twee. “Het geeft stress, want kunnen we überhaupt ooit iets vinden?”

De juiste beslissing

Nu is het budget verhoogd naar 4 ton. Buiten Leiden in een dorp wonen is nog steeds een no go voor de twee. Alex heeft inmiddels uren naar zijn scherm getuurd, in afwachting om een woning te kunnen vinden. Hierna maakt hij het besluit dat het zo niet langer door kan gaan.

Alex vraagt Martijn om een bezoekje te brengen aan Vera en Casper. “De zoektocht is onmogelijk gebleken. Er moet iets radicaals veranderen. Of resetten of we kappen ermee en geven de opdracht terug.” Ook Bob ziet geen kansen meer: “Het is een kansloos verhaal geworden.”

Vera en Casper hebben uiteindelijk toch het besluit genomen om de wensen van het zoekgebied en woningeisen te schrappen. Na enige teleurstelling is het nu mogelijk vanuit de twee om een huis te zoeken met twee slaapkamers inplaats van drie en het huis hoeft niet meteen helemaal in orde te zijn. Dorpjes in de buurt van Leiden is iets waar ze nu ook voor open staan.

Ze lijken de juiste beslissing te hebben gemaakt, aangezien Alex al snel een prachtige woning in het dorp Hillegom op de kop heeft weten te tikken. Er moet nog wel het een en ander aan gedaan worden, maar de kosten van het huis is 345.000 euro. Hierdoor hebben ze nog 55.000 euro over om te verbouwen.

Wanneer Vera en Casper voor het eerst oog in oog staan met hun nieuwe huis krijgen ze even een brok in hun keel. Maar zodra het eindresultaat te zien is zijn de twee toch laaiend enthousiast over het huis. “Ik had er wel vertrouwen in dat het mooi zou worden, maar als je het dan zo ziet, dat is wel echt heel anders”, aldus Vera.

Lees ook
Yes! Kopen zonder kijken gaat weer van start met dit spannende nieuwe element

Reacties

Ook op Twitter gingen veel mensen los over de eerste aflevering van het nieuwe seizoen:

Kopen zonder kijken is elke maandag te zien op RTL 4.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: RTL