Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Piloot helikopter Kobe Bryant dacht op te stijgen, maar daalde: ‘Gedesoriënteerd door de mist’

Piloot helikopter Kobe Bryant dacht op te stijgen, maar daalde: ‘Gedesoriënteerd door de mist’

Piloot helikopter Kobe Bryant dacht op te stijgen, maar daalde: ‘Gedesoriënteerd door de mist’

De piloot die op 26 januari de verongelukte helikopter met daarin Kobe Bryant bestuurde, dacht dat hij opsteeg in plaats van daalde. Volgens onderzoekers van de Amerikaanse transport- en veiligheidsdienst NTSB lijkt het erop dat hij gedesoriënteerd was door de mist.

Oorzaak crash Kobe Bryant

Uit communicatieverslagen blijkt dat piloot Ara Zobayan aangaf te willen opstijgen, maar de beoogde hoogte niet haalde. Acht seconden na het behalen van ongeveer zevenhonderd meter hoogte daalde de helikopter weer, met de crash in de heuvels van Calabasas tot gevolg.

Op slag dood

Volgens de NTSB was er geen sprake van motorproblemen. Desoriëntatie door mist is volgens experts een veelvoorkomende oorzaak van helikoptercrashes. In mei bleek uit de autopsie al dat Zobayan geen alcohol of drugs had gebruikt ten tijde van de crash. Ook kwam toen naar voren dat Bryant onmiddellijk is overleden aan zijn verwondingen.

Honderden miljoenen van nabestaanden

Vorige week werd bekend dat Vanessa Bryant (38), de weduwe van de sportman, honderden miljoenen eist van het helikopterbedrijf én de nabestaanden van de piloot. De weduwe wil compensatie zen voor financiële schade, niet-financiële schade en gemiste rente. Daarnaast eist ze een boete. In de documenten is te lezen: “Alhoewel het precieze bedrag dat de aanklager eist nog bepaald moet worden, bedragen de gemiste toekomstige inkomsten van Kobe Bryant honderden miljoenen dollars.”

Man én dochter kwijt

Op 26 januari kwam de wereldberoemde basketballer samen met acht andere inzittenden om bij de crash. Naast de 41-jarige NBA-sterspeler behoorde ook zijn dertienjarige dochter Gianna tot de omgekomen inzittenden. Ze waren op weg naar een basketbaltoernooi van Gianna in Los Angeles. Bryant, die behoort tot de beste basketballers ooit, werd begin april door de NBA postuum opgenomen in de Basketball Hall of Fame, waar voormalige spelers en coaches worden geëerd die veel voor de sport hebben betekend.

Lees ook
De volgende klap voor weduwe Kobe Bryant: hulpverleners lekken foto’s van crash en lichamen

Gezin en huwelijk

Kobe en Vanessa Bryant waren bijna twintig jaar getrouwd; ze stapten in 2001 in het huwelijksbootje. Eind 2019 deelde Kobe nog een prachtig eerbetoon aan de liefde van zijn leven op Instagram. Het stel kreeg vier dochters. Naast de omgekomen Gianna bestaat het gezin uit Natalia (17), Bianka (3) en de kleine Capri, die op 20 juni één wordt. Tijdens de herdenking voor haar man en dochter in februari gaf Vanessa een indrukwekkende speech waarvan de tranen je in de ogen springen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Merry Christmas ????

Een bericht gedeeld door Kobe Bryant (@kobebryant) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

HAPPY HALLOWEEN ?

Een bericht gedeeld door Kobe Bryant (@kobebryant) op

Bron: NU.nl, ANP | Beeld: ANP